imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да очакваме от новия iPhone?


Броени дни ни делят от официалното представяне на новите модели iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Тук ще ви представим обобщение на това, което можем да очакваме от тях.

Както ви съобщихме по-рано днес, от Apple официално потвърдиха, че на 9 септември ще се състои представянето на новото поколение iPhone-и. Ето някои от техните характеристики, които вече изтекоха в интернет пространството.

Дизайн

iPhone-6s-koncepcio-cover-746x419@2xОчаква се в дизайна на iPhone 6s и iPhone 6s Plus да няма съществени промени спрямо настоящите модели. Най-вероятно ще видим нов цвят – розово златен, който да допълни наличните в момента сребърен, астро-сив и златен цвят. Според някои анализатори новите iPhone-и ще бъдат малко по-дебели, но това не е сигурно. За изработката на корпуса на iPhone 6s и iPhone 6s Plus ще се използва анодизиран алуминий серия 7000 (познат от Apple Watch), който е по-здрав в сравнение с използваната за настоящите модели серия 6000. Освен това, от Apple са проектирали iPhone 6s и iPhone 6s Plus, така че да бъдат по-малко податливи на огъване.

Force Touch

Очаква се в новите модели iPhone да бъде включена Force Touch технологията, позната ни от Apple Watch и новия 12-инчов MacBook. Благодарение на нея смартфонът вече ще може да разпознава силата, с която осъществявате допира на дисплея. Ето тук направихме няколко предположения за какво може да се прилага Force Touch технологията в новите iPhone-и. В интернет се появи и видео, демонстриращо как може да работи Force Touch за iPhone 6s.

Камера

iPhone-6-kamerateszt-coverНовото поколение iPhone-и ще се радва на още по-добра камера. Според слуховете, задната камера на iPhone 6s и iPhone 6s Plus ще бъде 12-мегапикселова, като вероятно ще бъде оборудвана със специален сензор, който да подобри качеството на снимките, направени в условия с по-слаба светлина. Освен това, новите iPhone-и ще поддържат видео запис в 4К резолюция, което ще направи клиповете, заснети с тях, дори още по-впечатляващи. Както вече писахме, предната камера също ще бъде подобрена, като вероятно ще има резолюция от 1080 пиксела, а освен това ще има собствена светкавица и ще може да прави заснема в панорамен режим, на забавен каданс, а също и с 60 кадъра в секунда.

Процесор и памет

wpid-7909a2d356f5e8ba4080de929da29833iPhone 6s и iPhone 6s Plus ще бъдат оборудвани с новия A9 процесор. Както можете да предположите, той е по-бърз от настоящите А8 процесори. Основното предимство на А9 чипът обаче е това, че с него батерията на вашия бъдещ iPhone ще издръжа доста по-продължително време. Освен това, вероятно новите iPhone-и ще имат 2 GB RAM, което е колкото iPad Air 2.

iOS 9

retina_ios9-746x419От Apple вече представиха iOS 9, която включва подобрения в Siri, инструкции за придвижване с обществения транспорт в Maps, изцяло обновено Notes приложение, Low Power режим за удължаване живота на батерията и др. Очаква се, по подобие на Apple Watch (и Android), новите iPhone-и да поддържат анимирани wallpaper-и. От 9to5Mac съобщават, че новите движещи се фонове ще варират от плуващи риби до издигащи се цветни пушеци. Някои потребители вече се докоснаха до iOS 9 чрез beta програмата на Apple, но официалната версия на новата мобилна операционна система вероятно ще бъде пусната след представянето на iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

Заедно с новите iPhone-и вероятно ще бъде показано и дългоочакваното следващо Apple TV, което да има собствен App Store, поддръжка на Siri и ново дистанционно с тъчпад. Все пак, от Apple винаги могат да ни поднесат и някоя изненада. През септември очаквайте още много новини, свързани със следващото поколение iPhone. Разбира се, можете да проследите всичко най-интересно в imagazin.bg.

Vitosha birthday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.