imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Пролетното събитие на Apple е утре. Да видим какво очакваме.

Какво да очакваме от утрешното Apple събитие? (Обзор)


Дългоочакваното пролетно събитие на Apple е точно утре и най-сетне ще може да разберем кои точно слухове около Купертино ще се превърнат в реалност. През последните месеци се нагледахме – и наслушахме, на множество теории. В очакване на ключовото мероприятие ви напомняме какво може да очакваме да ни представят утре Тим Кук и колегите му.

Най-важното: iPhone 5se

Още от края на миналата година започнаха слуховете за 4-инчов iPhone, който Apple ще представи през месец март тази година. В началото смятахме, че кодовото му име ще е iPhone 6c, но след това теорията се промени и утре ще очакваме появата на iPhone 5se.

Смартфонът ще е интересен хибрид между 6-тото и 5-тото поколение iPhone устройства. Той ще е снабден с 12 мегапикселова камера, както и мощният A9 процесор, „щипнат“ от възможностите на iPhone 6s. Налична ще е и функцията за постоянно включено Siri.

Как точно ще изглежда този iPhone 5se? Тези спекулации породиха ожесточени дискусии и все още не знаем какво точно ще ни представят от Купертино. На помощ ни се притече дизайнерът Мартин Хайек, който визуализира всички циркулиращи версии около смартфона:

iPhone 5se на Apple събитието

Нямаше как да минем и без финансови прогнози. От инвестиционния анализатор RBC Capital Markets настояват, че iPhone 5se ще се движи на цена от 550 долара – с потенциални приходи от устройството, възлизащи на 5,5 милиарда долара.

Таблетна революция: 9.7-инчов iPad Pro

На iPad фронта далеч не е по-малко напрегнато. Очаквахме от Купертино да ни предложат нов член на iPad Air семейството – а именно, iPad Air 3. Apple обаче може да ни изненада с лека рокада в iPad фамилията.

Според слуховете, утре Apple ще ни предложи 9.7-инчов iPad Pro, вместо първоначалната версия за iPad Air 3. Таблетът ще наследи мощните характеристи на „големия“ си брат – тук включваме както и сериозната RAM памет, така и A9X процесора. Очакваният модел iPad ще може да се похвали и с поддръжка на Apple Pencil и интелигентната Smart Keyboard, която ще е изцяло интегрирана в него.

iPad Pro се сдобива с по-малък вариант.

Портфолиото с възможности на този 9.7-инчов iPad Pro ще се допълва с кристалния дисплей и рафинирания звук от вградените колонки, с които 12.9-инчовия му „джъмбо“ брат покори нишата на големите таблети.

Според някои наблюдатели, пускането на по-малък iPad Pro може да „изтрие“ iPad mini 2 и първото поколение iPad Air от iPad фамилията.

Малко козметика около Apple Watch

Много се говореше около възможността да видим Apple Watch 2 през пролетта. В крайна сметка, вероятността да се случи този сценарий клони към нулата.

Това, което Купертино ще ни предложи обаче, са козметични „пипвания“ по смартчасовника. Става дума за нови каишки в различни разновидности и цветове, с които притежанието на Apple Watch да стане още по-приятно преживяване.

milaneseblack

Не е изключено и да видим някоя малка софтуерна изненада за смартчасовника, но тук прогнозите са по-плахи. Съществува и евентуалното поява на нови „лица“ на Apple Watch, но за тях ще трябва да почакаме малко повече.

За жалост: едва ли нови Mac модели

Макар и заемащи по-малък дял от продажбите на Apple, Mac продължават да са еталон за качество и елегантност. И известна част от тях очакват своите ъпдейти.

Най-вече имаме предвид MacBook Pro и 12-инчовия MacBook и процесорите, с които те разполагат в момента. Много се говореше за възможността в най-скоро време те да се прехвърлят към новите Skylake чипове на Intel. Промяната ще им осигури увеличени бързина (с 20%) и живот на батерията с до 30%.

Mac като част от пролетното събитие на Apple = едва ли

Много малко вероятно е обаче, да ги видим на утрешното събитие, което по-скоро ще се фокусира върху мобилната флотилия от устройства на Apple.

Пролетното събитие на Купертино ще бъде лайв стриймвано на официалния сайт на компанията и започва в 7 часа вечерта наше време. За да гледате събитието ще ви е нужен iPhone, iPad или iPod touch с iOS 7 или по-нова версия. Може да следите стрийма и с Apple TV и Mac – като тук изискванията са Safari версия 6.0.5 (или по-нова) и OS X 10.8.5. Феновете на Microsoft пък ще трябва да разполагат с Windows 10 и Microsoft edge за оптимални резултати.

Естествено, iMagazin отново ще ви предложи да проследим заедно на живо събитието, което е едно от двете най-важния Apple мероприятия за годината. Второто ще се състои през есента и тогава очакваме и обсъждания iPhone 7.

Очакваме ви утре вечерта, в 7 часа българско време, когато заедно ще проследим обективно, информативно и изчерпателно очакваното пролетно събитие на Apple.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.