imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да очакваме от Apple през 2016 година?


2015 г. вече е към края си, а ние отправяме поглед към следващата година. Тук ще ви представим какво ново очакваме тя да донесе на феновете на Apple.

Както вече знаете, 2015 година беше изключително динамична за Apple. Появиха се много нови продукти, сред които Apple Watch, 12 инчовият MacBook, iPad Pro, iPhone 6s и новото Apple TV. Дали обаче ще видим също толкова иновации и през следващата година?

iPhone

iPhone6sBatteryПрез 2016 година очакваме да се появят цели три нови модела iPhone. Най-вероятно през март ще станем свидетели на представянето на нов 4 инчов Apple смартфон. Устройството може би ще бъде наречено iPhone 6c, ще има метален корпус и ще е по-евтино от флагшип моделите. Колкото до iPhone 7 и iPhone 7 Plus, ако няма изненади, би трябвало да ги очакваме през септември. Вече ви съобщихме, че новите устройства се очаква да бъдат още по-тънки и по-мощни. Предстои да разберем дали ще бъдат направени съществени промени в дизайна, като напоследък се заговори, че от Apple могат да премахнат жака за слушалки.

Apple Watch

apple-watch-live-1-980x420Интелигентният часовник на Apple дебютира на пазара тази година, а цифрите за продажбите му продължават да бъдат обгърнати в мистерия. През март очакваме да видим Apple Watch 2, който да може да функционира напълно самостоятелно от iPhone. Новият часовник вероятно ще има и подобрени параметри, сред които нов по-бърз чип, повече сензори за здравните показатели, вграден GPS и др.

Mac

Очакваме от пролетта бъдещите Mac-ове вече да бъдат оборудвани с новите Skylake процесори на Intel, които вероятно ще бъдат с 10% до 20% по-бързи от използваните в момента Broadwell чипове, ще имат по-добри графични възможности и ще добавят до 30% към живота на батерията на компютъра.

През 2016 г. би трябвало да видим и нов Mac Pro, както бе загатнато и в кода на OS X El Capitan. Очаква се устройството да бъде още по-мощно от своя предшественик и да има цели 10 USB порта, предоставящи по-гъвкави възможности за свързване.

macpro_00090Появиха се индикации, че през юни 2016 г. ще видим и още по-тънки MacBook Air компютри. Най-вероятно ще кажем “сбогом” на 11 инчовия MacBook Air и ще приветстваме 15 инчов представител на Air семейството.

MacBook-Air-15-cover-v3-746x419Все още няма ясни индикации дали ще видим и нов 12 инчов MacBook. През март ще бъде първият рожден ден на този иновативен продукт, а ние подозираме, че през 2016 г. ще видим ъпдейт на устройството.

iPad

top-10-christmas-gift-ideas-2013-for-women-best-presents-for-mom-ipad-1124x660-horizontal2015 година беше много важна за iPad. Въпреки, че продажбите на таблети продължават да спадат, от Apple правят съществени усилия за съживяването им. Като пример можем да посочим iPad Pro, който вече успя да ни впечатли. Дали обаче само големият таблет ще може да вдигне на крака iPad бизнеса е доста съмнително. През пролетта на 2016 г. ще чакаме с интерес появата на iPad Air 3. Вече се появиха слухове, че той няма да има 3D Touch, но ние ще се надяваме до последно.

Apple TV

Apple-TV-2Дълго време чакахме появата на новото Apple TV и не би било особено логично толкова кратко след това то да бъде обновено пак. Освен това, Apple TV 4 е един отличен продукт, както сами вече се убедихме. Все пак, има някои противоречиви слухове, според които догодина Apple може да представи своя услуга за стрийминг на телевизионно съдържание, а успоредно с нея да бъде пуснато и ново Apple TV.

OS X и iOS

Apple едва ли ще прекъснат очерталата се вече тенденция новите операционни системи на компанията да бъдат представяни на WWDC през юни. Още е твърде рано да знаем какво са ни подготвили Mac OS X 10.12 и iOS 10. iOS 9 донесе доста нововъведения в iPhone-ите и iPad-ите ни, а следващият ъпдейт на мобилната операционна система на Apple ще бъде на кръгла цифра – 10, което ни кара да мислим, че ще бъде още по-съществен. Едно от нещата, на които се надяваме е, че с него най-сетне ще можем да скриваме или изтриваме фабрично инсталираните от Apple приложения.

Apple Pay и Apple Music

taylor-swift-apple-music-iphone-6-beats-21Годината ще бъде много важна за Apple Pay и Apple Music. 2016 г. може би ще ни даде отговор дали двете платформи ще могат да се утвърдят окончателно на пазара или ще функционират с лимитиран успех.

Apple Car

applacarkoncept-746x419Не, Apple Car със сигурност не е в списъка с нещата, които 2016 г. ще ни донесе. Според слуховете, около 1000 души в Apple работят по секретния Project Titan, свързан с разработването на самоуправляваща се електрическа кола. Ако можем да се доверим на информациите, то плодът на техните усилия ще бъде показан на широката публика чак през 2019 г.

Можем да обобщим, че през 2016 г. не очакваме появата на нови продуктови линии на Apple, както това се случи тази година, когато видяхме за пръв път Apple Watch, 12 инчов MacBook и iPad Pro. Годината обаче със сигурност ще бъде интересна, тъй като от Apple винаги могат да ни изненадат с нещо ново. А вие, кой Apple продукт очаквате с най-голямо нетърпение през 2016 г.?

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.