imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да очакваме от “iPad Pro”?


Вече ви съобщихме, че се очаква през есента Apple да представи нов модел iPad с по-голям, 12.9-инчов екран. Ето какви могат да бъдат характеристиките на този таблет.

Един от най-точните анализатори, даващи сведения за бъдещите Apple продукти, Минг Чи Куо от KGI Securities, представи данните за “iPad Pro”, с които разполага. Вече ви запознахме с неговите прогнози за iPhone 6s и iPad mini, а сега ще ви представим какви са неговите очаквания за “iPad Pro”.

Едно от най-значимите събития, свързани с появата на най-големия таблет на Apple в историята, ще бъде пускането на Force Touch стилус, който да се предлага като допълнителна опция към “iPad Pro”. Знаем, че Стив Джобс беше един от най-върлите противници на подобни устройства, но изглежда от Apple все пак са решили да включат и стилус в своята продуктова гама. Минг Чи Куо очаква стилусът да се продава отделно, като според неговите изчисления, от Apple ще пуснат на пазара около 1 милион стилуса и 3.5 милиона “iPad Pro” таблета.

Вярваме, че Force Touch стилусът ще увеличи производителността, тъй като ще даде възможност за по-прецизна работа, в сравнение с използването единствено на пръстите. Технически стилусът ще може да бъде направен, така че да бъде съвместим и с други модели iPad, различни от 12.9-инчовия, но зависи от софтуера.

– пише Куо.

Снимка: Martin Hajek
Снимка: Martin Hajek

През януари той прогнозира, че стилусът на Apple ще бъде сравнително обикновен аксесоар, а през следващите години от Купертино ще пуснат по-висок клас модел, който да поддържа 3D писане на ръка. Засега няма индикации каква може да бъде цената на стилуса. Куо обаче очаква масовото производство на “iPad Pro” да започне през септември – октомври, така че таблетът да може да достигне до магазините преди празничния период през декември.

Други характеристики, които можем да очакваме от новия таблет, са впечатляващата резолюция от 2048 х 2732 пиксела, USB-C порт, както и NFC безжична връзка, която може да превърне “iPad Pro” в терминал за мобилни плащания, например през Apple Pay. Освен това, 12.9-инчовият таблет ще се възползва напълно от възможностите на iOS 9. Така ще можем да работим с две приложения едновременно на двете половини на екрана на таблета.

d26812841cf30d0074c44547096af11fd368dfad_expanded_large_2xОчаква се от Apple да представят “iPad Pro” на специално събитие по-късно през годината, което ще се състои след представянето на новия модел iPhone 6s през първата половина на септември. Заедно с 12.9-инчовия таблет можем да очакваме и нов iPad mini.

Източник: AppleInsider, главна снимка: Martin Hajek

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.