imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да очакваме от WWDC 2015?


Вече ви показахме какво се случи на последните конференции на разработчиците на Apple (WWDC). Сега нека видим какво да очакваме от започващото в понеделник събитие.

WWDC 2015 ще се проведе в Moscone Center в Сан Франциско от 8 до 12 юни, а най-големите очаквания от събитието са свързани с представянето на iOS 9, ново Apple TV, както и евентуална услуга за стрийминг на музика.

iOS 9

Helvetica-Neue-vs-San-Francisco-2Очаква се в новата версия на мобилната операционна система на Apple да има подобрения на Maps приложението, както и ново Home приложение, което да работи с устройствата, съвместими с HomeKit платформата на Apple. Освен това iOS 9 най-вероятно ще има нов системен шрифт, заимстван от Apple Watch. Повече подробности за това какво да очакваме от iOS 9, можете да видите тук.

OS X 10.11

OS-X-Death-Valley-cover-1-746x419Ако Apple продължи досегашната система на номериране на операционните си системи, би трябвало да очакваме появата на OS X 10.11. Появиха се доста спекулации кое ще бъде името, което да наследи Yosemite. Колкото до функциите на новата операционна система – не се очаква нещо кой знае колко революционно, като фокусът най-вероятно ще бъде върху оптимизация на представянето и поправка на бъгове. Все пак можем да станем свидетели на Siri за Mac, подобрения в Spotlight, резширения на обхвата на Continuity и др.

Apple TV

Очаква се Apple TV да има централна роля в концепцията за “интелигентен дом”, което ще наложи да бъдат направени някои подобрения на устройството. Според някои спекулации логото на WWDC 2015 напомня на Apple TV – с черния квадрат в средата, което е индикация, че на събитието можем да видим хардуерен или софтуерен ъпдейт на това устройство. Последните слухове обаче са, че от Apple още не са напълно готови с изпълнението на своите намерения, свързани с Apple TV, и ще отложат представянето на обновената му версия за по-късен етап.

Apple Watch и HomeKit

Очаква се Apple да покаже нова версия на операционната система на своя интелигентен часовник, която да добави още функционалности към това устройство. На миналата WWDC Apple представи HomeKit платформата. Първите устройства, работещи с нея, вече са факт, което ни кара да си мислим, че от Apple ще хвърлят малко повече светлина върху това как точно ще функционират те.

Музикална услуга с абонамент

12731-6912-9209-683-bloghero-l-lОчаква се на WWDC 2015 Apple да представи своя собствена услуга за музикален стрийминг, която да се конкурира със Spotify. Предполага се, че цената на месечния абонамент за новата услуга ще бъде $10, а в нея да се изявяват звезди като Pharrell Williams, Dr.Dre и Drake. Съществува вероятност представянето на тази услуга да бъде отложено за по-късен момент от 2015, или дори за следващата година.

Други

MacBook Pro, MacBook Air и iMac скоро бяха обновени, така че е малко вероятно на WWDC 2015 да има новини, свързани с тях. Mac Pro и Mac mini са в очакване на ъпдейт, но засега няма индикации, че това ще се случи другата седмица. Едва ли ще видим и дебюта на iPad Pro.

Все пак това са само предположения. Какво ще покажат от Apple в действителност, ще разберем другата седмица. Следете iMagazin.bg за всички подробности от WWDC 2015.

Източник: Cult of Mac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.