cover_safari-746x419

Какво липсва на Safari за iOS 9?

#Съвети
2015. 11. 24.

iOS 9 добави някои много удобни мултитаскинг опции за iPad, но за съжаление сред тях липсва нещо много важно. Вижте какво.

Вече ви представихме новите изгледи Slide Over, Картина в картината и Разделен екран, които улесняват работата с няколко приложения едновременно. Благодарение на изгледа на разделен екран, наличен за iPad Air 2, iPad mini 4 и iPad Pro, можем да четем статия в Safari в едната половина на екрана и същевременно да си водим бележки в Notes в другата. Не можем обаче да гледаме два различни Safari прозореца в двете половини на екрана на iPad-a – функция, която е налична при последната версия на десктоп операционната система на Apple – OS X EL Capitan. Все пак съществуват няколко начина, по които да заобиколим този недостатък на Safari за iOS 9. Единият е свързан с приложението Sidefari, струващо 0.99 евро. То дава възможност да работите с два уеб сайта едновременно на двете половини на вашия iPad, възползвайки се пълноценно от всички функции на Safari, включително и ad blocker-ите.

s1Другият вариант, който е безплатен, е просто да си свалите още един уеб браузър, който да използвате едновременно със Safari. Наскоро излезе iOS версия на Firefox, а Google Chrome също е опция.

IMG_0101
Добави коментар