imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво се крие зад тайнствената покана на Apple за събитието на 21 март?


През последните няколко седмици обърнахме особено внимание на очакваното пролетно събитие на Apple. Първоначалната информация спрягаше датата 15 март, но впоследствие денят за провеждане на мероприятието бе променен. От Купертино винаги успяват да ни изненадат, но тазгодишната покана за 21 март е… още по-потайна отвсякога.

„Let us loop you in” е лаконичното заглавие на поканата. Фразата най-често се използва в случаи, когато някой запознава събеседника си с най-новото около дадено събитие. Идиомът е достатъчно красноречив като значение, но феновете на Apple се фокусираха върху избора на думата „loop” и присъщия ѝ кръговратен елемент.

Apple Campus 2 и "loop" адреса му
Има нещо особено в адреса на Apple Campus 2…

Естествено, огромна част от догадките на потребителите са по-скоро шеговити. Така например, Селина Ларсон от медията Daily Dot се шегува, че „loop you in” ни насочва към решението на Apple да създадат слушалки, които не се заплитат. За наша жалост, това е трудно постижимо, но пък ви припомняме три полезни метода да се справите с недолюбвания хаос на заплитането.

Untitled

Когато за пръв път видяхме използваната от Apple графика, веднага ни изникна асоциация с цветовете, в които се предлагат iPhone. Имайки предвид, че ключовият момент на събитието от 21 март ще е представянето на iPhone 5se, който ще разполага с цветовата гама на 6s и 6s Plus, това ни се стори логично.

Някои по-заклети фенове на Apple обаче имат своето собствено (и доста креативно) мнение относно графиката. Хумористичната трактовка на Twitter потребителя JakeRenton98 ни разхожда из догадките, че Еди Кю ще носи бежово, през превю на „iOS X”, до цветовата гама от четири цвята, която окончателно потвърждава, че iPhone 5se ще е 4-инчов.

Събитието на Apple на 21 март.

Ако трябва да сме сериозни, много вероятно е Apple да са избрали „loop” поради факта, че очакваме доста нови каишки за Apple Watch. Все пак стана ясно, че няма как да видим Apple Watch 2 през пролетта, а по-скоро промените при смартчасовника ще са козметични.

Във всички случаи, 21 март ще е повече от вълнуващо събитие. Нека не забравяме, че освен iPhone 5se очакваме и вероятен интересен подход към iPad Pro – 9.7-инчова версия на джъмбо таблета, вместо iPad Air 3 модел. Любопитно е да видим и дали Тим Кук ще обсъди настоящата си битка срещу ФБР за „слухтящата iOS версия“ и отказът му да рискува личните данни на Apple феновете чрез създаване на такава.

Източник: The Verge, Cult of Mac.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.