Screen Shot 2015-09-23 at 4.52.51 PM

Как влияе ползването на iPad върху малките деца?

#Новини
2015. 09. 23.

Според известен детски психолог, даването на iPad на малките деца може да повлияе зле на тяхното развитие. Повече подробности тук.

Вече дори 2-годишните деца боравят умело с iPhone и iPad, отключват устройствата, намират си игри, а понякога успяват дори да направят някои и друг in-app purchase, който да разтовари портфейла на родителите им. Давайки iPad на детето си, можете да си осигурите някой и друг час спокойствие, но дали това е добре за него?

Има много различни мнения по темата. Стив Джобс, например, не е позволявал на децата си да използват iPad и е ограничавал достъпа им до технологиите до минимум, страхувайки се да не се пристрастят към тях. Според други, достъпът до устройства като iPad, може да помогне в развитието на малките деца, тъй като има много налични образователни приложения, които могат да бъдат полезни за придобиването на някои основни познания у децата.

Наскоро доктор Ричард Хаус (не е този от телевизията) остро разкритикува ползването на iPad-и от малките деца, като дори го нарече “равносилно на тормоз над детето”. Според него, изображенията на екрана на iPad-а могат да накарат детето да има “индиректно и изопачено възприятие за света”.

Да объркваме децата, когато едва са започнали да се ориентират в околния свят, представяйки им виртуални, технически магични светове, със сигурност е противно на естествения ред на нещата.

– споделя доктор Хаус.

При по-големите деца, прекаленото използване на подобни технологии има възможност да повлияе зле при полагането на традиционни изпити с лист и молив.

Дали наистина iPad-ите могат да объркат вашето дете, или пък да му помогнат да възприеме технологиите, които неизменно ще заемат важно място в живота му, е въпрос на лична преценка за всеки.

Източник: Cult of Mac

Добави коментар