imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как влияе ползването на iPad върху малките деца?


Според известен детски психолог, даването на iPad на малките деца може да повлияе зле на тяхното развитие. Повече подробности тук.

Вече дори 2-годишните деца боравят умело с iPhone и iPad, отключват устройствата, намират си игри, а понякога успяват дори да направят някои и друг in-app purchase, който да разтовари портфейла на родителите им. Давайки iPad на детето си, можете да си осигурите някой и друг час спокойствие, но дали това е добре за него?

Има много различни мнения по темата. Стив Джобс, например, не е позволявал на децата си да използват iPad и е ограничавал достъпа им до технологиите до минимум, страхувайки се да не се пристрастят към тях. Според други, достъпът до устройства като iPad, може да помогне в развитието на малките деца, тъй като има много налични образователни приложения, които могат да бъдат полезни за придобиването на някои основни познания у децата.

Наскоро доктор Ричард Хаус (не е този от телевизията) остро разкритикува ползването на iPad-и от малките деца, като дори го нарече “равносилно на тормоз над детето”. Според него, изображенията на екрана на iPad-а могат да накарат детето да има “индиректно и изопачено възприятие за света”.

Да объркваме децата, когато едва са започнали да се ориентират в околния свят, представяйки им виртуални, технически магични светове, със сигурност е противно на естествения ред на нещата.

– споделя доктор Хаус.

При по-големите деца, прекаленото използване на подобни технологии има възможност да повлияе зле при полагането на традиционни изпити с лист и молив.

Дали наистина iPad-ите могат да объркат вашето дете, или пък да му помогнат да възприеме технологиите, които неизменно ще заемат важно място в живота му, е въпрос на лична преценка за всеки.

Източник: Cult of Mac

Beats Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.