maxresdefault-1

Как да включите ръчно Low Power Mode на вашия iPhone

#Съвети
2015. 09. 27.

Новата мобилна операционна система на Apple – iOS 9, има една доста полезна функционалност, създадена, за да оптимизира работата на вашето устройство, удължавайки живота на батерията му. Научете повече за Low Power Mode тук.

Обикновено вашият iPhone сам ще ви попита дали искате да активирате Low Power Mode, когато зарядът на батерията ви достигне до 20%, и още веднъж, когато стане на 10%. Когато обаче знаете, че ви предстои дълъг ден, преход в планината или друг продължителен период, в който няма да имате възможност да зареждате вашия iPhone, можете да активирате ръчно Low Power Mode режима, дори когато батерията ви е на 100%. Просто отворете Settings на вашето iOS 9 устройство, изберете новото Battery меню и включете Low Power Mode. Когато този режим е активиран, индикаторът за батерията в горния десен ъгъл на вашия екран ще бъде оцветен в жълто, вместо традиционното зелено или червено.13730-8753-FullSizeRender-24-m

Новият Low Power режим намалява консумацията на енергия, изключвайки някои функционалности на iOS като получаването на имейли в реално време, обновяването на неактивните в момента приложения и автоматичните изтегляния. Освен това, някои визуални ефекти са намалени или деактивирани, с цел да се изстискат допълнителни минути живот на батерията.

13730-8754-IMG_5751-lLow Power Mode режимът също така намалява мощта на процесора на iPhone-а с около 40%, което означава, че вашето устройство ще бъде по-бавно, но за сметка на това батерията му ще издържа по-дълго.

С идването на iOS 9 от Apple обещаха, че независимо дали използвате Low Power Mode режима, батерията на вашето устройство ще получи около един час допълнителен живот. Издържа ли с iOS 9 батерията на вашия iPhone повече?

Източник: Apple Insider, главна снимка: The Express

Добави коментар