imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да заснемем заря с iPhone-а си


Новата 2016 година вече е съвсем близо, а посрещането й няма как да не бъде съпътствано с фойерверки. Ето няколко съвета как да ги заснемете със своя iPhone.

Въпреки сериозното развитие на камерите на смартфоните през последните години традиционните огледално рефлексни цифрови фотоапарати запазват своето превъзходство що се касае до заснемането на фойерверки. Не всеки обаче ще носи със себе си своя голям фотоапарат в полунощ на 31 декември, докато iPhone-ът е винаги във вашия джоб. Ето как можете да заснемете по-добре новогодишната заря единствено с негова помощ.

снимка: OSXDaily.com
снимка: OSXDaily.com

Първо, разбира се, заемете добра позиция и се старайте да държите iPhone-а си възможно най-стабилно.

Включете HRD режима

hdr-on-iphone-610x75HDR функцията ви позволява да заснемете няколко снимки с различни експонации, които софтуерът автоматично комбинира в едно изображение. По този начин ще можете да заснемете светлинните следи и други детайли, които могат да не бъдат уловени при снимане в нормален режим.

Не използвайте увеличението

Фойерверките обикновено са високо в небето, но не е добре да ги zoom-вате. По-добре после да изрежете снимката така, както ви харесва.

Изключете светкавицата

Снимането на фойерверки със светкавицата на iPhone-a е напълно безсмислено, тъй като тя няма да накара вашите снимки да изглеждат по-добре. Ако светкавицата е включена, смартфонът автоматично ще настрои експонацията, което в случая може да не се отрази добре на изображенията.

Използвайте AE/AF Lock опцията

tuzijatek-ae-af-lockТака, ако заснемете една отлична снимка, ще можете да направите и следващите изображения да изглеждат по подобен начин. За да “заключите експонацията”, задръжте пръста си на частта от кадъра, върху която искате да се фокусирате. Ще се появи жълт квадрат и надпис AE/AF Lock.

Правете много снимки

Снимайте много без да се притеснявате, че после ще изхвърлите по-голямата част от снимките – така правят дори и професионалните фотографи. Можете да използвате и Burst режима, с който заснемате поредица от снимки в бърза последователност. Той се активира, когато задържите бутона за заснемане в продължение на няколко секунди. Добре е да имате повече свободно място за съхранение на вашия iPhone, за да има къде се наместят новите снимки. А те са доста обемни, имайки предвид 12 MP камера на iPhone 6s.

iphone6s-camera-explode-pressСнимайте видеа

Често заснетите с iPhone видеа с фойерверки изглеждат по-добре от единичните снимки. Просто насочете смартфона си към небето и направете видео. Можете да използвате и някои функциите за снимане на забавен каданс или забързано видео.

Направете някои ръчни настройки

Някои приложения като Camera + и Manual могат да ви позволят да имате по-голям контрол върху настройките на камерата на вашия iPhone. С тях можете да задавате ISO стойността или да регулирате скоростта на затвора.

И накрая, селфитата с фойерверки не са много добра идея. Снимките със сигурност няма да са топ качество, въпреки подобренията в предната камера на iPhone 6s.

снимка: GottaBeMobile
снимка: GottaBeMobile

Пожелаваме ви весело посрещане на новата 2016 година!

Източник: OSXDaily.com

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.