imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да използвате AirDrop?


AirDrop е функция, с която можете да споделяте снимки, видеа, контакти, Maps адреси и др. с вашите приятели. AirDrop е изключително лесен за използване и е може би най-удобният начин за споделяне на съдържание с хората около вас.

AirDrop използва Wi-Fi и Bluetooth и е наличен за iPhone, iPad и Mac. Функцията е съвместима с мобилни устройства, ползващи iOS 7 или по-нова и Mac компютри с OS X Yosemite или El Capitan. Можете да използвате AirDrop, ако имате iPhone 5 или по-нов, iPad четвърто поколение или по-нов, iPad mini или пета генерация iPod touch.

Как да ползвате AirDrop?

За целта вашето устройство трябва да бъде с включени Wi-Fi и Bluetooth. Можете да направите това от Control Center в iOS или от дясната част на лентата с менюта в горната част на вашия Mac. Ако ще споделяте съдържание с компютър, трябва да отворите AirDrop папката, за да можете да видите намиращите се в близост устройства, с които да комуникирате.

on-os-x-heres-where-youd-turn-on-airdrop

Изберете AirDrop опцията.

tap-the-airdrop-optionИзберете с кого искате да споделяте вашите снимки, видеа и др. Ако изберете Contacts Only, само хората във вашите контакти ще могат да виждат вашето устройство. Everyone опцията позволява на всички ползващи AirDrop iOS устройства наоколо да намират вашето. Off изключва AirDrop.

ios8_airdrop_turn_onИзберете какво искате да споделите. Можете да споделяте снимки, видеа, адреси в Maps, контакти, уебсайтове и др.

Натиснете Share бутона.

tap-share-or-the-share-iconИзберете името на този, с когото искате да споделите вашите снимки и др.

tap-the-name-of-the-person-who-you-want-to-share-with

Той ще бъде уведомен, че искате да му изпратите нещо и може да потвърди или откаже.

the-other-person-will-be-notified-that-youre-trying-to-share-something-with-themКогато вашето AirDrop прехвърляне бъде потвърдено, устройството на получателя ще отвори споделеното съдържание с подходящото приложение.

Трябва да се отбележи, че AirDrop е удобен начин за споделяне с хора, които ползват Apple устройства и се намират близо до вас. Тази функция няма да ви бъде полезна, ако искате да споделите нещо с Android потребител или пък с някого, който не е около вас. Има и други начини за споделяне на снимки, видеа и контакти, като iCloud Photo Sharing, Dropbox, One Drive и др. Вие кой предпочитате?

Източник: Business Insider

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.