imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да настроите Family Sharing?


Благодарение Family Sharing опцията до шест човека от вашето семейство могат да си шерват снимките, видеата, календарите и покупките от App Store, без да си споделят акаунтите.

Ето пример: бащата купува игра или навигационно приложение и после всички членове на семейството могат да използват въпросния app. Едно от предимствата на Family Sharing е, че можете да го настроите по такъв начин, че родителят да одобрява всяка покупка от App Store, която децата искат да направят. Какво друго предлага Family Sharing?

 • Моментално споделяне на филми, книги, тв предавания и други
 • Лесно шерване на семейните снимки
 • Семеен календар, в който всеки може да добавя, разглежда или да променя събития и срещи и да получава известия, когато друг направи промяна
 • Винаги можете да знаете къде са останалите членове на семейството
 • С Family Sharing и Find My iPhone всеки в семейството може да се включи в търсене на изгубено устройствоfamily-sharing-2

До шест човека могат да участват в дадена Family Sharing група. За целта техните устройства трябва да имат поне iOS 8. Важно е да се каже, че всички покупки ще се плащат от сметката на този, който е организирал Family Sharing групата.

Как да си направите Family Sharing група?

Групата трябва да бъде направена от „организатора“, който ще плаща за покупките на цялото семейство. Съответно, същият човек ще получава на своето устройство заявките за одобряване на покупките на членовете на семейството – както на децата, така и на възрастните.

 1. Отворете Settings на вашия iPhone или iPad с iOS 8 или по-нова.
 2. Натиснете iCloud.
 3. Изберете Set Up Family Sharing…
 4. Докоснете Get Started.
 5. Натиснете Continue.
 6. Впишете се с вашето Apple ID.
 7. Съгласете се с общите условия.
 8. Изберете Continue, за да потвърдите метода на плащане.
 9. Изберете дали искате да споделяте вашето местоположение с Family Sharing групата ви.
 10. Натиснете Add Family Member…, за да започнете да добавяте хора към групата.

След това само трябва останалите членове на семейството да приемат вашата покана и групата е готова.

Screen Shot 2015-07-03 at 4.24.13 PMКато цяло Family Sharing е доста удобна функция, особено когато имате деца. Преди да бъде налична тази опция, членовете на семейството трябваше да споделят едно Apple ID, което водеше със себе си доста неудобства. Сега всеки използва собствено ID, като децата дори могат да имат Child ID.

Източник: Apple

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.