imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да отмените действие на iPhone или iPad


Когато пишете sms, имейл или нещо друго от вашето мобилно устройство, често можете да допуснете грешка при въвеждането на текста. Тук ще ви покажем как да отмените написаното или, в случай, че сте изтрили нещо важно по погрешка, как да го възстановите.

Много от вас вероятно вече знаят как става това, но със сигурност има ползватели на iPhone и iPad, които не са запознати с тази функция на устройствата им.

За да отмените или възстановите нещо, което сте написали, изтрили или копирали, просто разклатете вашия iPhone. Ще се появи прозорец, от който да потвърдите действието. undo-iphoneПредимство на тази функция е, че за нея няма нужда от натискането на бутон и можете да я използвате почти навсякъде, където се въвежда текст в iOS.

Ако ползвате iPad, няма да ви се налага да разклащате това по-голямо устройство. Бутонът за отмяна (Undo) е вграден в клавиатурата на вашия iPad. За да го видите, просто натиснете .?123 бутона.Napkin-05-04-14-11.22.47-pm-1024x424 Ако искате да възстановите отмененото действие, натиснете Redo бутона. Той се показва, когато докоснете #+=.Napkin-05-04-14-11.26.13-pm-1024x452

 

Снимка: Techglen.com

Vitosha birthday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.