imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да се справим с iOS 9 Facebook приложението, което стопява батерията на iPhone-ите?


iOS 9 Facebook приложението напоследък нашумя с неблагоприятното си влияние върху батерията на iPhone (включително iPhone 6s и iPhone 6s Plus). За да сме по-директни: Facebook апът буквално стопява батерията на вашия Apple смартфон.

Как обаче е редно да се подходи в такъв случай?

Първата стъпка е да проверите колко точно „изсмуква“ от батерията ви Facebook приложението. За целта навигирайте към Settings, а оттам – към Battery. Би следвало да видите процента от батерията, който различните приложения са изконсумирали наскоро. Ако цъкнете на иконката за време пък, ще ви се представи сравнение между това колко дълго дадено приложение е било активно на екрана и колко време е прекарало като бекграунд ап. 

Точно тук идва шокиращото разкритие: iOS 9 Facebook приложението почти винаги си остава активно – дори като бекграунд ап. Именно поради това то тегли огромно количество от батерията ви.

Защо се случва така?

Има няколко теории за това, като първата от тях е, че iOS 9 приложението на социалната мрежа се „маскира“ като VoIP услуга от типа на Skype. Според Федерико Витичи от MacStories приложението запазва включен звук (на тих режим) и така остава винаги активно. Теоретичните мотиви са позволяване на забързване на автоматично пускащите се видеа и постоянно присъствие в процесора на iPhone 6s.

Как да разрешим проблема?

Един от вариантите е да влезете в сайта на Facebook от Safari и да използвате мобилната версия на социалната мрежа. След това да кликнете на бутона за споделяне и да изберете „Add to Home Screen”. По този начин ще създадете букмаркнат достъп до мобилната версия на Facebook, която изпълнява, общо взето, същата функция като iOS 9 Facebook приложението.

Друга алтернатива е популярното приложение Paper (собственост на самите Facebook).

И двата случая си гарантирате спокоен живот на батерията и удължено ползване на вашия iPhone!

Източник: iDigitalTimes; снимки: MacStories; iMore.

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.