cover_icloud

Как да си освободите място в iCloud?

#Съвети
2015. 12. 28.

Apple предоставя безплатно на своите потребители 5 GB място за съхранение на информация в iCloud. Те обаче често не са достатъчни. Тук ще се опитаме да ви покажем как да ги използвате максимално добре.

На потребителите, ползващи 16 GB iPhone, най-вероятно се е случвало да срещнат това съобщение.

4-iCloud-backupСлед като веднъж сте видели този досаден текст, той ще продължи да се показва, докато не предприемете подходящите мерки.

За да видите колко свободно място ви е останало в iCloud, отидете в Settings > iCloud > Storage > Manage Storage на вашия iPhone или iPad.

Оттук можете да промените и своя абонаментен план. Ако прецените, че 5 GB не са ви достатъчни, срещу 1 евро на месец можете да разполагате с цели 50 GB място за съхранение в cloud-a. Другите абонаментни планове, предлагани от Apple са: 200 GB за 2.99 евро на месец и 1 TB срещу 9.99 евро месечно.

Ако пък не ви се плаща, трябва максимално добре да оптимизирате използването на 5-те безплатни гигабайта. Ето няколко съвета в тази насока:

  1. Изтрийте старите си архивирания.

Ако имате backup-и на устройства, които вече не използвате, изтрийте ги. (Натиснете върху нежелания backup и изберете опцията Delete Backup най-отдолу.)iphone-ios-9-check-icloud-backup-size-6

  1. Променете настройките за архивиране

От Settings > iCloud изберете какво наистина искате да съхранявате в iCloud. Тук е хубаво да оставите включени нещата, от които имате нужда на всички свои устройства.

  1. Използвайте алтернативни услуги за архивиране на снимки

Можете да ползвате Google Drive, DropBox, Microsoft OneDrive или подобна услуга, за да качвате снимките си там. Така ще освободите значително място в своя iCloud, а същевременно ще имате достъп до снимките си на всяко ваше устройство.

Източник: cNet

Добави коментар