imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

За нежеланите моменти: как да спрем изпращането на iMessage?


На всеки се е случвало да изпрати съобщение на грешен абонат. Или пък да размисли в последния момент за думите, които иска да сподели с човека насреща. „Сконфузно“ е подценяващо определение за възможните последствия! iMessage може да е прекрасна функционалност, но няма как да ни застрахова от самите нас. Нека видим какво може да направим, за да прекъснем изпращането на съобщение през нашето iOS устройство.

Едно важно уточнение

Първото нещо, което трябва да споменем е, че ако съобщението стигне до сървърите на Apple, връщане назад няма. С други думи, прекъсването на изпращането се случва преди iMessage съобщението въобще да има тази възможност.

Надпреварата е между вас и синята линия („progress bar“), която може да видите в горната част на екрана. Ако тя се „изпълни“, шансовете ви за успешно спиране са се изпарили.

iMessage

Но как да реагираме толкова бързо за толкова кратко време?

Бързи пръсти и AirPlane Mode

Единственият ви шанс е да реагирате светкавично и да превключите към Airplane Mode от вашите настройки (Control Center). Всичко зависи от бързината ви, защото iMessage е обвързан със скоростта на вашия интернет и изпращането на съобщение може да отнеме не повече от секунда.

Най-оптималният подход към спиране на процеса на изпращане:

Стъпка 1: Докато iMessage все още се изпраща, суайпнете надолу, за да махнете екранната клавиатура. След това отворете Control Center.

Стъпка 2: Тапнете върху Airplane Mode функцията преди синята линия, която споменахме, да успее да се изпълни докрай.

iMessage Airplane mode

Стъпка 3: Махнете автоматичното съобщение, което ще ви извести, че Airplane Mode трябва да е деактивиран, ако искате да изпращате съобщения.

Стъпка 4: Ще видите червен индикатор, който уточнява, че съобщението ви не е изпратено.

Стъпка 5: Изтрийте съобщението от кореспонденцията, като тапнете и изберете More > Delete.

Стъпка 6: Махнете Airplane Mode и отново ще имате достъп до интернет, както и мобилно покритие.

Най-важен е червеният индикатор с надпис „Not Delivered”: ако го видите, значи успешно сте осъществили важната операция. Хубавото е, че iOS устройствата не опитват да изпратят отново „блокираните“ по този начин iMessage съобщения. И все пак, за да се застраховате – изтрийте ръчно злощастното съобщение.

iMessage неизпратено съобщение

Естествено, методът не е със 100% успеваемост, просто защото зависи от това доколко бързо може да извършите въпросните команди. И все пак е хубаво да знаем, че съществува вариант да избегнем конфузни iMessage моменти!

За феновете на ефективната мобилна комуникация припомняме и 9-те ни съвета за оптимално ползване на Mail приложението в iOS.

Източник: iDownload Blog; Заглавно изображение: iMore.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.