imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как са изглеждали като ученици титаните на високите технологии


Вижте как са изглеждали в училище основателите и шефовете на някои от най-големите компании в технологичния сектор, сред които Apple, Google, Yahoo, Microsoft.

Стив Джобс

apple-ceo-steve-jobs-attended-middle-school-and-high-school-in-cupertino-california-where-he-was-introduced-to-steve-wozniak-the-two-shared-a-love-for-pranks-and-computers-and-would-later-go-on-to-found-apple-with-him-in-1976
dailybail.com / stevejobsautobiography.com

Ученическите снимки на легендарния съосновател на Apple са доста популярни. Джобс учи в Купертино, Калифорния, където среща Стив Возняк, с когото през 1976 година основават Apple.

Стив Возняк

apple-co-founder-steve-wozniak-was-born-in-san-jose-california-while-working-at-hewlett-packard-wozniak-was-introduced-to-steve-jobs-who-was-still-in-high-school-but-working-at-hp-for-the-summer-the-two-hit-it-off-and-the-rest-is-history
blog.gerrior.com / pinterest.com / Flickr.com

Бизнес партньорът на Джобс не изглежда особено променен като излъчване от ученическите си години, изключвайки килограмите и побелялата брада.

Бил Гейтс

Screen Shot 2015-05-15 at 3.15.09 PM
Seth Poppel / Yearbook Library / Flickr/DFID

Съоснователят на Microsoft израства в Сиатъл, Вашингтон, където учи в престижната гимназия Lakeside School, след което продължава обучението си в Харвард, а през 1975 година заедно с Пол Алън основават Microsoft.

Тим Кук

apple-ceo-tim-cook-grew-up-in-robertsdale-alabama-where-he-attended-robertsdale-high-school-after-studying-at-auburn-and-duke-and-a-13-year-stint-at-ibm-cook-joined-apple-in-1998
reddit/@whittbaker / AL.com / Apple.com

Главният изпълнителен директор на Apple прекарва детството си в Робъртсдейл, щата Алабама, където завършва гимназия. В последствие се дипломира в университетите Обърн и Дюк, работи 13 години за IBM и през 1998 година се присъединява към Apple.

Сергей Брин

Screen Shot 2015-05-15 at 3.17.32 PMРоден в Москва, съоснователят на Google имигрира в САЩ на 6-годишна възраст. Учи в Мериленд, а след това в Станфордския университет. През 1998 година заедно с Лари Пейдж основават Google.

Лари Пейдж

Screen Shot 2015-05-15 at 3.11.29 PMРоден в семейство на преподаватели по компютърни науки в щата Мичиган, Лоранс Едуард Пейдж се превръща в един от най-важните хора в областта на технологиите след възхода на създадения от него Google.

Майкъл Дел

dell-founder-and-ceo-michael-dell-grew-up-in-houston-texas-where-he-attended-herod-elementary-school-and-memorial-high-school-at-the-university-of-texas-dell-sold-computer-upgrades-and-later-founded-dell-computer-corporation-in-1984
Seth Poppel/Yearbook Library / Flickr/mikeandryan

Роден и израснал в Хюстън, Тексас, в университета Дел започнал да сглабя и да продава компоненти за надграждане на компютърни конфигурации, а през 1984 година основава Dell Computer Corporation.

Дейвид Фило

Screen Shot 2015-05-15 at 3.11.55 PMРоден в Уисконсин и израснал в Луизиана, Фило учи в Станфордския университет, а през 1994 заедно с Джери Янг основават Yahoo.

Джери Янг

Screen Shot 2015-05-15 at 3.12.05 PMСъоснователят на Yahoo е роден в Тайван, но се мести в Калифорния на 10-годишна възраст. В Станфордския университет се запознава с Дейвид Фило и през 1994 година двамата слагат началото на “Jerry and David’s Guide to World Wide Web”, което в последствие се превръща в уеб портала Yahoo.

Източник: Business Insider

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.