wang-si-cong-dog-apple-watch1

Китаец подари на кучето си два Apple Watch часовника за $28 000

#Новини
2015. 05. 27.

Синът на един от най-богатите мъжe в Китай постна в интернет снимки на кучето си с два Apple Watch Edition часовника на обща стойност около $28 000, което предизвика разгорещен дебат в китайските социални мрежи.

Ван Сикон качи от профила на кучето си в китайската социална мрежа Weibo изображенията, които бяха придружени с коментар, който на български би изглеждал така:

Имам нови часовници. Трябва да имам четири часовника, тъй като имам четири дълги крака, но това ще бъде проява на парвенющина. Затова се ограничих до два броя, което напълно отговаря на статуса ми. Вие имате ли си един?

Този пост подразни голяма част от китайската интернет общественост, тъй като стойността на часовниците на краката на сладкото сибирско хъски на Сикон представлява средния годишен доход на 10 китайски семейства за 2012 година.wang-si-cong-dog-apple-watch2

Той обаче може да си го позволи, тъй като баща му Ван Жианлин е на 10-то място в класацията на Forbes за най-богатите хора в света, като богатството му се оценява на $39 млрд.wang-si-cong-dog-apple-watch4

Друг е въпросът дали е правилно да показва с колко средства разполага, купувайки на кучето си Apple Watch Edition – най-скъпият продукт, пускан на пазара, в историята на Apple.

Източник: Shanghailist

Добави коментар