imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да промените клавиатурата на вашия iPhone или iPad


Както знаем, всеки път, когато натиснете върху текстово поле, вашето устройство автоматично ще изведе така наречената QWERTY клавиатура в долната половина на екрана. Това е един бърз и удобен начин за въвеждане на желан текст, но със сигурност всеки от нас в даден момент си е казвал, че с малки промени клавиатурата би станала много по-удобна и функционална.

Стандартната клавиатура на Apple, с инсталирани Emoji за всяко устройство с iOS, е удобна за голяма част от потребителите, но със сигурност част от нас биха желали да направят някои промени, с които тя да стане още по-функционална, съобразно конкретни нужди.

Въпреки, че вградените Emoji са доста симпатични, вероятно бихте имали нужда да добавите и допълнителна “built-in” клавиатура, за да комуникирате на друг език.

За целта влезте в “Settings” от основния екран и натиснете върху “General”, както е показано на снимката:

keyboard-iphone-add-builtin-screens-01_0

Влезте в “Keyboard”, натиснете върху “Keyboards” и изберете “Add new keyboard”, за пример вижте снимката:

keyboard-iphone-add-builtin-screens-02_0

Изберете език за клавиатурата, която искате да добавите и сте готови. Вече, когато натиснете върху текстово поле и се появи клавиатурата, ще имате възможност да изберете език за въвеждане на текст. За да го промените е необходимо единствено да натиснете и задържите “Globe” бутона и да избере желан език, както е показано на снимката:

keyboard-iphone-switch-screens-01_0

Ако желаете да използвате различна от вградената клавиатура, Apple вече ви предоставя тази възможност. Трябва само да отворите App Store, да изберете, инсталирате и активирате желаната клавиатура.

За целта влезте в “Settings” от основния екран, отворете “General” и натиснете върху “Keyboard”, както е показано на снимката:

keyboard-iphone-thirdparty-screens-01_0

Натиснете “Add new keyboard”, потърсете надпис “Third-Party keyboards”, където ще видите името на инсталираната от вас клавиатура, върху което трябва да натиснете за да бъде добавена, както е показано на снимката:

keyboard-iphone-thirdparty-screens-02

След като добавите или инсталирате необходимите клавиатури, със сигурност ще имате нужда да изберете коя от тях да бъде отваряна по подразбиране за по-голямо удобство.

За щастие, има предвиден начин, с който можете да направите тази настройка много лесно.

За целта е необходимо отново да отворите “Settings” от основния екран, след което “General”, “Keyboard” и така до “Keyboards”, където трябва да натиснете “Edit”, както е показано на снимката:

keyboard-iphone-default-screens-01

От всички инсталирани, изберете клавиатурата, която искате да се отваря по подразбиране и я преместете на първо място, подобно на снимката:

keyboard-iphone-default-screens-02

Това е всичко, което трябва да направите, за да добавите необходимите за вас клавиатури и да изберете тази, която да се отваря на първо място, когато натиснете върху текстово поле.

Надяваме се, че статията ще ви помогне да направите вашето iOS устройство още по-удобно и функционално, съобразно вашите нужди. Ако пък искате да си припомните как да направите така, че върху клавиатурата ви да се показват главни, вместо малки букви, можете да го направите тук.

Източник: iMore

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.