imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Кога наистина може да очакваме Apple Watch 2?


С излизането си, Apple Watch добави още една много ключова продуктова линия в портфолиото на Apple. Смарт часовникът е един поглед към бъдещето на Apple устройствата и заслужено спечели уважението на потребителите. Но както знаем, компанията от Купертино е привърженик на постоянната, динамична иновация.

С настъпването на 2016 слуховете около един евентуален Apple Watch 2 станаха още по-интензивни. Началото им бе породено още през декември 2015, когато сайтът 9to5Mac загатна, че един нов Apple Watch може да се появи около март месец 2016 г. Китайският технологичен сайт Commercial Times хвърли нова Apple Watch “бомба“ миналата седмица. Таблоидът цитира информация, че снабдителят на Apple, Quanta, е започнал производството на смарт часовника.

Съвсем очаквано с оглед на такива слухове бе да смятаме, че Apple Watch 2 може да се появи на хоризонта през ранната пролет. На друго мнение обаче е Матю Панцарино, който е един от водещите журналисти на TechCrunch.

“Ще видим нов хардуер от страна на Apple Watch все някога, това е ясно. Но се съмнявам, че това ще се случи толкова рано“, изтъква той.

Дали ще видим Apple Watch 2 чак през есента?

Теорията на Панцарино е, че е твърде възможно да видим „дребни ревизии и подобрения“ на текущия Apple Watch, но не и нов смарт часовник. Журналистът се позовава на близки до Apple източники и смята, че джаджата може да бъде снабдена с FaceTime камера и множество нови аксесоари. За Apple Watch 2 – и изцяло нов хардуер, обаче, няма как да се говори. Споменаването на FaceTime се препокрива с други слухове, които също загатваха за евентуално ъпгрейдване на Apple Watch с подобна функция.

Apple продължава да поддържа курс на конфиденциалност около продажбите на Apple Watch. Въпреки това анализатори, като Juniper, сочат Apple Watch като безапелационен лидер в нишата на смарт часовниците, с над 50% дял от пазара. Може би най-сетне ще чуем нещо по въпроса и от самите Apple при изкарването на резултатите от Q1 след седмица?

Apple Watch

Друг интересен момент е и „ъпгрейд цикълът“ на Apple Watch. Apple са известни с точните си дати на предлагане на нови модели – знаем кога да очакваме нов iPhone или iPad. Същевременно Apple Watch няма установен такъв цикъл. Ако видим Apple Watch 2 през есента, което изглежда най-вероятната теория, то смарт часовникът ще се различава от другите по-мобилни устройства на компанията.

С други думи, може би тазгодишната есен ще е неимоверно вълнуваща: слуховете около иновациите в очаквания iPhone 7 са достатъчно пикантни. Ако добавим и Apple Watch 2 към уравнението, ни се приисква есента да идва възможно най-бързо.

Източник: MacRumors; TechCrunch. Изображения: MacRumors и Business Insider.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.