imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Колко струва паролата на един служител на Apple?


Ирландия е доста ключова локация за Apple. Все пак именно тук – и по-точно, в Корк, се намира единственият завод за производство на компютри, който е собственост на компанията от Купертино. Припомняме ви нашия поглед към интериора на производствения център, който несъмнено е късче Apple изисканост. В последните дни, ирландският клон на Apple нашумя с нещо по-особено…

Според вас колко може да струва паролата на един служител на техно колоса, ръководен от Тим Кук?

„Мога да продам паролата на своето Apple ID онлайн за 20 хиляди евро още утре“, изтъква служител от ирландския клон на компанията, пожелал да запази анонимност. „Още утре, всъщност. Няма да повярвате колко хора се надпреварват за това“.

Apple централата в Корк.
Централата на Apple в Корк.

По думите му хакери постоянно предлагат на служителите на Apple подобни суми. Изискването: да дадат достъп до своите Apple ID данни. Интересното е, че тук дори не става дума за средно високи позиции – таргетирани са дори редови работници.

„Наистина ще се учудите колко хора влизат в контакт с нас, макар че сме на най-ниското равнище в компанията“, допълва източникът. „За тях няма значение – целта е да имат достъп дори до най-базисна Apple информация“.

Не е ясно какво точно търсят желаещите купувачи. Можем да предположим, че в най-невинния сценарий става дума за изтичане на пикантни новини около дейността на Apple, пазени в тайна и циркулиращи само вътре в компанията. По-сериозен мотив би била кражбата на интелектуална собственост или пък корпоративен шпионаж.

И все пак, интересно защо това се случва точно в Корк, а не другаде. По думите на Apple, дори за голяма част от служителите в Ирландия е трудно да имат достъп до офисите в Корк. За да се влезе в заветната сграда на компанията на Купертино, е нужна специално разработена значка – дори за дългогодишни работници. Със сигурност мярка, подходяща за европейското сърце на най-скъпата компания в света.

Източник: Business Insider UK. Главно изображение: NY Daily News.

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.