imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Все повече хора минават от Android на iPhone, но колко са те всъщност?


Когато главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук сподели, че след появата на iPhone 6 и iPhone 6s все повече хора минават от Android на iOS много от нас се запитаха колко на брой наистина са тези потребители.

Както вече ви съобщихме, Тим Кук разкри, че 30% от потребителите, закупили своя първи iPhone през изминалото тримесечие, са преминали към Apple от Android устройство, което е нов рекорд. Кук обаче пропусна да спомене каква е бройката на хората от лагера на Android, които Apple е успял да спечели на своя страна. Това събуди известни съмнения, че шефът на компанията от Купертино малко е разкрасил реалната картинка. Ние няма как да имаме по-подробна информация от хората в централата на Apple, но можем да направим някои спекулации.

Move-to-iOSGoogle Play Store е направен така, че в него можем да видим приблизителния брой сваляния на приложенията – функция, която не е налична за редовия потребител на App Store. Поради тази причина решихме да погледнем колко пъти е свалено приложението Move to iOS, което Apple пусна през първата половина на септември, за да улесни Android потребителите, минаващи на iOS устройства. Ето и отговора: за краткото време на своето съществуване този app е бил изтеглен между 1 млн. и 5 млн. пъти. Наблюдателни потребители отбелязаха, че броят на свалянията на приложението по-рано тази седмица е бил между 500 000 и 1 млн., което означава, че вероятно към момента app-ът е бил използван от малко над 1 милион души.

move-to-ios-goole-play-store-app-installsЯсно е, че не всеки, който преминава от Android към iPhone инсталира този app, както и обратното: не всеки, който си изтегля приложението мигрира към iOS. Не малкият брой сваляния на Move to iOS обаче е индикатор, че голяма част от Android потребителите се интересуват от новите iPhone-и.

Източник: BGR

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.