imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Концепция за iOS 10 с тъмен режим и разделен екран


По-малко от седмица ни дели до появата на дългоочакваната iOS 10. Тук ще ви представим поредната концепция, свързана с юбилейната мобилна операционна система на Apple.

Вече ви представихме концептуалното видео на Федерико Витичи и Сам Бекет, две концепции за iPhone 7 с iOS 10, както и идеите за новата операционна система на Apple феновете от iPhone-Tricks.com. Сега ще ви запознаем с визията за някои елементи от iOS 10 на iHelpBR.

Вече се появиха различни спекулации, че iOS 10 може да включва тъмен режим. Тези предположения са свързани с тъмния фон на сайта и очакванията от WWDC 2016 – събитието, което ще се проведе от 13 до 17 юни и където ще бъде представена новата операционна система. Ето как биха изглеждали някои от приложенията в iOS, като Messages и Mail, ако наистина бъде въведен режим с тъмен фон.

darkmodeconceptmessages-800x554От iHelpBR спекулират, че тази функция ще може автоматично да се задейства и след залез слънце цялата операционна система да мине на черен фон, ако бъде зададена такава настройка – както в случая с Maps приложението.

От сайта си представят Dark режим, който ще се разпростре във всички системни менюта, във фабричните приложения на вашето устройство, че дори и останалите разработчици ще могат да го вградят в своите app-ове чрез потенциален Dark Mode API.

darkmodeconcept3dtouch-800x554Десктоп операционната система на Apple разполага с тъмен режим още от OS X Yosemite (режимът може да бъде активиран от System Preferences > General, а потъмнява дока и системните менюта). Тъмният фон е и една от най-желаните функции, които феновете искат да видят в iOS 10, а той присъстваше и във видеото на Федерико Витичи и Сам Бекет, за което стана дума по-рано.

Slide-Over-iOS-10-ConceptОсвен режима с тъмен фон, другата основна идея на iHelpBR е мултитаскинг опциите за iPad, въведени в iOS 9, да станат налични и за iPhone. Не е ясно колко полезни биха били функциите за изглед на разделен екран и картина-в-картината на доста по-малкия дисплей на iPhone, в сравнение с този на iPad.

Ще очакваме iOS 10 да дебютира другата седмица, когато ще бъдат представени и новите версии на OS X, watchOS и tvOS. Очаква се операционните системи да бъдат представени в 20:00 българско време на 13 юни, понеделник. Ние, разбира се, ще побързаме да ви представим всичко най-интересно от събитието.

Източник: MacRumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.