iPad-Air-2-tesztek

Любопитно! Вендинг машина за iPad-и.

#Новини
2015. 04. 04.

Да, това не е закъсняла първоаприлска шега, а наистина съществуващо устройство. Студентите от университета Дрексел във Филаделфия вече могат да се възползват от вендинг машина за iPad-и.

Принципът на действие на автомата за iPad-и е прост: студентът отива пред него, прекарва своята карта за библиотеката през машината и получава един от дванайсетте iPad-а в нея. Максималният срок, през който може да бъде използван таблетът е четири часа. Освен от студентите вендинг машината може да се използва и от местните граждани, притежаващи карта за библиотеката.ipad-kiosk-checking-out-ipad

Университетските iPad-и са оборудвани с редица приложения, които могат да бъдат полезни на студентите в процеса на обучение. Областите, в които са фокусирани тези приложения са доста разнообразни: фото и видео обработка, география, изкуства, музика, новини, астрономия и други. При връщането на iPad-а в автомата всички потребителски данни автоматично се изтриват.

Този експеримент обаче не е напълно нов за Дрексел. През 2013 университетът представи подобна вендинг машина за MacBook, която позволява наемането на лаптоп за 24 часа.

На базата на успеха на киоска за даване под наем на MacBook в нашата библиотека, принципът на самообслужване се доказа като лесен и атрактивен начин за достъп до неща, от които знаем, че клиентите на нашата библиотека се нуждаят.

kiosk_signout
Киоскът за MacBook под наем на Drexel University

– твърди д-р Данута Нитецки, декан на Drexel Libraries.

От университета уверяват, че ще търсят възможности за въвеждането на все повече от тези киоски в рамките на образователните площи в кампуса и околностите.

Източник: Drexel News Blog

Добави коментар