imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Малко повече за Action бутона на вашия iPhone


Action бутонът на вашия iPhone се появява в много случаи, когато използвате различните приложения – Safari, Notes, Photos и други. Неговият символ е квадрат със стрелка нагоре.

Чрез този бутон можете споделите, отпечатате, запаметите или да взаимодействате със съдържанието на вашия iPhone или iPad – снимки, бележки, PDF файлове, уеб страници. Тук ще ви покажем как да зададете и наредите по ваш избор опциите, които да се появяват, когато натиснете този бутон.

Ще използваме за пример Safari. Отворете уеб браузъра на вашето мобилно устройство и натиснете бутона с квадрат със стрелка, сочеща нагоре, намиращ се в долната част на страницата, която разглеждате. След това изберете More (последния бутон от горната редица). share_action_appex_2xЩе се появи списък от приложения, с които можете да споделяте онлайн съдържание. Ако не използвате Twitter, но пък често боравите с Viber, например, можете да зададете иконката на Twitter да не се появява в менюто като просто я дезактивирате от намиращия се до нея превключвател. ios_action_buttons_remove_action_button_2-100579285-largeОсвен това, имате възможност да промените реда, в който се появяват бутоните. Задръжте върху най-дясната част на Viber бутона, например, и го издърпайте нагоре в списъка, ако искате той да се появява по-напред.

Колкото повече приложения инсталирате на вашия iPhone или iPad, толкова повече Action бутони ще имате. В различните приложения се появяват различни Action бутони. Ако отворите Photos приложението и изберете някоя от вашите снимки, ще се появят различни бутони в сравнение с тези в Safari. Принципът, по който да изберете какво да виждате, обаче остава същият.ios_action_buttons_more_apps_more_action_buttons_3-100579287-large

Източник: Macworld.com

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.