imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Можем да очакваме нов 4-инчов метален iPhone през 2016 г.


Един от най-точните Apple анализатори Минг-Чи-Куо прогнозира появата на нов 4-инчов iPhone догодина, който ще бъде снабден с мощен А9 процесор, метален корпус и софтуер от ново поколение.

Минг Чи Куо от KGI Securities, с точността на чиито прогнози нашите читатели сигурно вече са добре запознати, предвижда, че новият 4-инчов iPhone ще представлява подобрена версия на iPhone 5s. Това би трябвало да звучи обнадеждаващо за феновете на по-малките смартфони, които никак не са малко. Според прогнозите на Куо те ще могат да се радват на 4-инчово устройство, което няма да бъде твърде “орязано” от към характеристики. За да може настоящата iOS 9 или бъдещата iOS 10 да върви гладко на новите 4-инчови iPhone-и, те вероятно ще бъдат оборудвани с мощен A9 процесор.

снимка: 3DFuture.net
снимка: 3DFuture.net

Освен разликата в размера на дисплея, все пак ще има и някои други характеристики, които ще отличават по-малките iPhone-и от flagship моделите. Според Куо, 4-инчовият iPhone няма да поддържа чувствителната на силата на допира 3D Touch технология, която дебютира в iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Анализаторът смята, че 4-инчовият модел ще бъде по-бюджетен, което ще го направи един вид наследник на пластмасовия iPhone 5c. Още през юни ви съобщихме, че има вероятност следващото поколение по-бюджетни iPhone-и да изостави пластмасовия корпус, сменяйки го с метална обвивка. Това окончателно би оставило противоречивия iPhone 5c в историята. Този модел все още е харесван от мнозина, но според по-голямата част от Apple феновете пластмасовият му корпус създава усещането за по-евтино устройство, отколкото смартфонът е в действителност.

снимка: 3DFuture.net
снимка: 3DFuture.net

Минг Чи Куо вярва, че новият 4-инчов iPhone ще бъде пуснат на пазара през първата половина на следващата година, а до края на 2016 г. ще бъдат доставени между 20 и 30 млн. устройства. Предстои да разберем дали Куо отново ще успее да развали изненадата, готвена от Apple, или този път ще се окаже в грешка.

Източник: AppleInsider, главна снимка: 3DFuture.net

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.