imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Може би ще видим нови „лица“ на Apple Watch в най-скоро време


Светът на носимите устройства не е същият без Apple Watch и смарт часовникът на компанията от Купертино заслужено печели признание след признание. Тим Кук и колегите му създават лека атмосфера на потайност около устройството и оставят място за множество догадки. Ето и най-последната от тях.

Сред множеството обяви за работа в Apple на официалния сайт на компанията има и една по-специфична. Става дума за софтуерен инженер, който да работи по „лицето“ на Apple Watch (т.нар. „clock face”). Нещо повече – успешният кандидат ще се фокусира и върху допълнителните възможности за организиране на информация на някои „лица“.

С други думи, може би ще се подготвим за много нови начини да персонализираме своя Apple Watch и да не насладим на елегантността му. Apple вече зарадва феновете на смарт часовника с три нови „лица“ миналата есен, представяйки watchOS 2. Това са Time-Lapse, Photo и Photo Album. И трите бяха изключително добре приети от феновете на джаджата.

Apple Watch Time-Lapse лице.
Шестте варианта на Time-Lapse лицето на Apple Watch.

Единственото нововъведение от тогава е луксозно „лице“, което обаче е достъпно само за закупилите Hermes моделите на джаджата. Наблюдатели на пазарната ниша мълвят, че компанията от Купертино работи усърдно по нови партньорства с модни брандове, след успешната си кооперация с Hermes.

В контекста на такова разгръщане би било съвсем логично Тим Кук да желае увеличен екип на софтуерни инженери, създаващи „лицата“ на Apple Watch. Към момента въпросните „лица“ са 12 на брой, но подобно число не би било достатъчно при промяна в съществуващите партньорства.

Apple Watch Hermes
Hermes модела на смарт часовника.

Други пък отбелязват, че е странно компанията от Купертино да не „отключи“ подобна важна функция на Apple Watch. Аргументите са, че професионалната дейност на външни за Apple програмисти може да спомогне доста за още по-богатия избор от Apple Watch лица.

Източник: Apple Insider.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.