imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Може да видим още по-тънък MacBook Air през 2016 г.


Според тайванското издание Economic Daily News, Apple ще представи ново поколение по-тънки 13 и 15 инчови MacBook Air компютри на Worldwide Developers Conference (WWDC) през 2016 година.

По-тънкият дизайн на следващите MacBook Air-и ще може да се осъществи благодарение на “напълно преработените” вътрешни компоненти на машините. Според съобщенията Apple вече работи със своите доставчици за разработването на тези нови компоненти. От Economic Daily News предполагат, че новите MacBook Air компютри ще бъдат с размери от 13 и 15 инча. Неясна остава съдбата на 11-инчовия MacBook Air. Появата на 15-инчов MacBook Air пък ще удовлетвори нуждите на потребителите, които искат да имат лаптоп с по-голям екран, но нямат необходимост от толкова мощна машина като MacBook Pro.

12 инчовия MacBook
12 инчовия MacBook

Гамата от преносими компютри на Apple се обогати с още един представител по-рано тази година, когато се появи ултра-тънкият 12 инчов MacBook, който може да работи без вентилатор. Неговата поява породи спекулации, че в бъдеще той може да замени MacBook Air, превръщайки се в най-масовия лаптоп на Apple. Изглежда обаче Apple планира да вдъхне нов живот на MacBook Air. Следващото поколение Air-и ще бъде оборудвано с новите Skylake процесори на Intel, които се очаква да бъдат с 10% до 20% по-бързи от използваните в момента Broadwell чипове, да имат по-добра графика и да добавят до 30% към живота на батерията на компютъра.

MacBook Air 11'', MacBook Air 13'' и MacBook Pro 15''
MacBook Air 11“, MacBook Air 13“ и MacBook Pro 15“

Economic Daily News съобщава, че следващото поколение MacBook Air-и ще бъдат представени на WWDC 2016. Ежегодната конференция на Apple разработчиците обикновено се провежда през юни месец. Можете да си припомните какво се случи на WWDC 2015 тук, както и да видите най-същественото от последните 12 издания на това събитие тук.

Предстои да разберем дали предположенията на тайванското издание, чиито предишни прогнози относно плановете на Apple са били с променлив успех. Перспективата за 15 инчов MacBook Air обаче изглежда доста интересна.

Източник: MacRumors

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.