imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Watch

Морзовa азбука на Apple Watch? Интересно приложение прави точно това


Ясно е, че джаджи като Apple Watch са подходящи за по-експериментаторски настроените потребители. Ако вярваме на слуховете за Apple Watch 2 тази година, феновете на иновациите ще имат още поводи за радост. Ето, че един фен на смартчасовника на Apple ни показва едно ново равнище на изследователския дух.

Патрик Лаурент се занимава с когнитивни науки и е част от Brain Corporation, организация, базирана в Сан Диего. В свободното си време обаче, Лаурент е заклет фен на Apple Watch. Някъде из заиграването си с функциите на смартчасовника, той измисля нещо възхитително. Става дума за приложение, което позволява на потребителите да използват Морзова азбука, за да изпращат съобщения през Apple Watch.

Ето и видео с кратка демонстрация на неговата разработка:

Естествено, приложението едва ли ще стане хитово като по-лежерните апове, които феновете на Apple обичат да ползват. Морзовото приложение на Лаурент по-скоро ще е обект на интерес за експериментатори като него. Ако трябва да сме честни, методът на приложението му е доста по-неудобен от това да продиктувате съобщението си със Siri или просто да грабнете своя iPhone.

И все пак, разработката на Лаурент притежава своя чар. Ученият има и своята интересна гледна точка спрямо това, което Apple правят с Apple Watch.

“Вместо да мислим за „убийствено яки“ приложения, защо не се замислим кое е „убийствено якото“ в самия Apple Watch?”, изтъква той. „За мен, това е комбинацията от възможност да програмираш неща в устройството и неговия интерфейс. Мисля, че от Apple много добре осъзнават този факт и затова потребителският интерфейс на смартчасовника е толкова богат на лични настройки“.

Apple Watch морзов код.

В подкрепа на неговия начин на мислене са концепции като подобряването на живота на глухите потребители на Apple Watch, които видяхме миналата година.

Създаденото от него приложение се възползва от вградения в Apple Watch Taptic Engine (засичащ вибрациите при натиск върху екрана). По този начин, апът получава сигнал всеки път, когато дадена буква е „обработена“. Остава само да поздравим новаторския нюх на Лаурент, и да се надяваме, че приложението все пак ще излезе официално. Макар и скромна, потребителската му база със сигурност ще се забавлява с използването му!

Източник: Cult of Mac.

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.