imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone 5se най-сетне е при нас. Ето и по-интересното за него.

Най-сетне материализиран: Ето го и iPhone SE


След толкова много слухове, теории и дори скицирани концепции за iPhone SE, вече няма нужда от догадки и няма място за несигурности. 4-инчовият смартфон бе официално представен на пролетното събитие на Apple и всички въпросителни са елиминирани. Ето го iPhone SE – в неговия пълен 4-инчов блясък.

iPhone 5se

Както и подозирахме, SE побира в умаления си формат цялата мощност на iPhone 6s и го прави без каквито и да е усилия. Под тези деликатни 4-инча се крие A9 процесор, който снабдява смартфона със 70% по-бързо изпълняване на всички процеси и с близо 90% по-добри графики, в сравнение с предходния A8. M9 копроцесорът за движение пък ни обещава винаги включена „Хей, Siri” функционалност – т.е. хендсфрий повикване на любимия ни виртуален асистент.

Нека сме честни: една от най-любопитните за нас „вътрешности“ е камерата на iPhone SE. За щастие, и тук слуховете се оказаха точни – смартфонът е с 12 мегапикселова задна iSight камера, която ни осигурява както прекрасните Live Photos, така и възможността за заснемане на 4K видеа. Отпред пък виждаме друга камера – този път 1.2 мегапикселова, която е разполага с Retina светкавица.

Това, което ни липсва, е поддръжка на 3D Touch функционалността, която поне за момента си остава запазена марка на iPhone 6s и 6s Plus. От друга страна, имащите достъп до Apple Pay имат повод за радост, защото iPhone SE има нужния NFC чип, който да поддържа разплащателния метод. Устройството „щипва“ и Touch ID технологията от 6s и 6s Plus.

Не по-малко обсъждан беше и самият дизайн на смартфона, който най-сетне може да видим на живо. В крайна сметка, устройството е по-скоро сходно на iPhone 5s, отколкото на 6s – с алуминиев корпус и плоски страни. Има едно леко подобрение и това са матираните ръбове на SE, които ще водят до по-незабележими надрасквания (ако използвате SE без калъф). Смартфонът пристига наличен и в цвят розово злато, който се очертава като любимец на много iPhone фенове.

iPhone 5se вече е тук

4-инчовият смартфон ще бъде наличен в над 100 държави до края на месец май, а дебютът му ще се състои на 31 март. Oстава да видим доколко са релевантни и спекулациите около продажбите на iPhone SE. По време на Apple мероприятието, Тим Кук потвърди, че през 2015 г. са продадени близо 30 милиона бройки от предходните 4-инчови модели iPhone. При подобен базов интерес, SE със сигурност ще донесе солидни приходи за Купертино.

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.