imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone 5se най-сетне е при нас. Ето и по-интересното за него.

Най-сетне материализиран: Ето го и iPhone SE


След толкова много слухове, теории и дори скицирани концепции за iPhone SE, вече няма нужда от догадки и няма място за несигурности. 4-инчовият смартфон бе официално представен на пролетното събитие на Apple и всички въпросителни са елиминирани. Ето го iPhone SE – в неговия пълен 4-инчов блясък.

iPhone 5se

Както и подозирахме, SE побира в умаления си формат цялата мощност на iPhone 6s и го прави без каквито и да е усилия. Под тези деликатни 4-инча се крие A9 процесор, който снабдява смартфона със 70% по-бързо изпълняване на всички процеси и с близо 90% по-добри графики, в сравнение с предходния A8. M9 копроцесорът за движение пък ни обещава винаги включена „Хей, Siri” функционалност – т.е. хендсфрий повикване на любимия ни виртуален асистент.

Нека сме честни: една от най-любопитните за нас „вътрешности“ е камерата на iPhone SE. За щастие, и тук слуховете се оказаха точни – смартфонът е с 12 мегапикселова задна iSight камера, която ни осигурява както прекрасните Live Photos, така и възможността за заснемане на 4K видеа. Отпред пък виждаме друга камера – този път 1.2 мегапикселова, която е разполага с Retina светкавица.

Това, което ни липсва, е поддръжка на 3D Touch функционалността, която поне за момента си остава запазена марка на iPhone 6s и 6s Plus. От друга страна, имащите достъп до Apple Pay имат повод за радост, защото iPhone SE има нужния NFC чип, който да поддържа разплащателния метод. Устройството „щипва“ и Touch ID технологията от 6s и 6s Plus.

Не по-малко обсъждан беше и самият дизайн на смартфона, който най-сетне може да видим на живо. В крайна сметка, устройството е по-скоро сходно на iPhone 5s, отколкото на 6s – с алуминиев корпус и плоски страни. Има едно леко подобрение и това са матираните ръбове на SE, които ще водят до по-незабележими надрасквания (ако използвате SE без калъф). Смартфонът пристига наличен и в цвят розово злато, който се очертава като любимец на много iPhone фенове.

iPhone 5se вече е тук

4-инчовият смартфон ще бъде наличен в над 100 държави до края на месец май, а дебютът му ще се състои на 31 март. Oстава да видим доколко са релевантни и спекулациите около продажбите на iPhone SE. По време на Apple мероприятието, Тим Кук потвърди, че през 2015 г. са продадени близо 30 милиона бройки от предходните 4-инчови модели iPhone. При подобен базов интерес, SE със сигурност ще донесе солидни приходи за Купертино.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.