imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Можете ли да повярвате, че това ски видео е заснето само с iPhone 6?


Когато се е събудил днес, Никола Вуиние едва ли е очаквал да завари над 800,000 гледания на неговото видео в YouTube само за една нощ. Или пък редица медии, споменаващи нестандартния му поглед към заснемането на видео с iPhone 6. Ако трябва да бъдем честни и ние сме изумени. Виждали сме фини моменти като Shot on iPhone кампаниите, но създаденото от Вуиние няма еквивалент.

Centriphone” е видео експеримент, в който 25-годишният ски любител буквално върти iPhone 6 около главата си, за да сграбчи възхитителните зимни кадри. Видеото е заснето в Швеция и за направата му не е използвано нищо друго освен iPhone 6 и връв, на която скиорът върти смартфона си. Ето го и самия експеримент, чиято концепция е отнела на Вуиние цели две години:

Спиращо дъха, нали? Множество професионални фотографи са изумени от постигнатия резултат по няколко причини. Едната, естествено, е страхотното качество на кадрите, което надхвърля очакванията за принципно висококачествената камера на iPhone 6. Друг повод е самата техника на Вуиние при заснемането на „Centriphone” – въртенето на връв, за да се получи един пълноценен изглед на всеки ъгъл от ски преживяването му. Финалният елемент е използването на забавени кадри за подчертаване на фантастичната гледка.

Интересно е, че Вуиние е решил да не прибегне до употребата на GoPro, което би улеснило заснемането на „Centriphone”. От друга страна, обаче, скиорът уточнява, че GoPro поддържа режим с едва 120 fps (кадри в секунда). iPhone 6 предлага 240 и това се е оказвал решаващ елемент за избора на смартфона – както и експерименталната нотка.

iPhone 6 видеото Centriphone разтърси интернет.
Поглед към началната обработка на видеото.

Що се касае до връвта, на която той върти своя iPhone 6, Вуиние сам е направил дизайна ѝ и я е 3D принтирал след това. Любителят на зимните спортове планира да запише обучително видео, което да разкрие тайните на „Centriphone”. Освен това смята да публикува и точния дизайн на връвта, за да могат и други фенове на Apple и видео експериментите да заснемат възхитителни кадри като неговите.

Източник: TheNextWeb, 9to5Mac.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.