imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какви ли ще са чиповете на iPhone 7

Неочаквано: чиповете на iPhone 7 само с един производител


Вече сме обсъждали някои от най-спряганите слухове около iPhone 7 – предполагаемите аудио промени при смартфона, или пък евентуалната му водоустойчивост. До есента, когато може би ще очакваме новото iPhone попълнение, има доста време. Въпреки това днес един много важен въпрос се сдоби с почти сигурен свой отговор: кой точно ще произвежда чиповете на iPhone 7?

Ако докладите на реномирани източници от индустрията са верни, печелившият е тайванският производител TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Той ще е изцяло отговорен за следващото поколение чипове на Apple смартфона. Става дума за очакваната серия A10, следваща настоящите A9 чипове, с които могат да се похвалят iPhone 6s и 6s Plus. За много от анализаторите това е изненадващо, поради факта, че се очакваше и южнокорейският гигант Samsung да се включи в производството.

Все пак според статистики, Samsung разполага с цели 70% производствен дял от сегашните A9 чипове. TSMC поема останалите 30%, като преди време се ширеха слухове, че батерията на iPhone 6s издържа повече, ако чиповете в устройството са тайвански. Ако се върнем назад към A8 чиповете обаче, ще видим, че TSMC бе пълен хегемон при тяхното производство.

Все още не е ясно защо от Купертино са предпочели TSMC. Една от най-лансираните теории е, че специалната технология на тайванците се е оказала решаващ фактор. TSMC разработи архитектура, която позволява наслагването на чипове един върху друг. По този начин както дебелината, така и тежестта на процесорите намаляват драстично. В предположението има логика, предвид очакванията спрямо iPhone 7 и неговия дизайн.

iPhone 7 чипове.

Samsung може и да са изгубили битката за интериора на iPhone 7, но нека не забравяме за немалкия екип на южнокорейската компания, който работи по Apple проекти. Освен това е твърде вероятно да видим сделка между Купертино, Samsung и LG, чийто резултат да е снабдяването на бъдещите iPhone устройства с OLED дисплеи.

Източник: 9to5 Mac, Apple Insider. Снимка: TechCrunch.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.