2-1ipad

Ето как може да изглежда новата безжична клавиатура на Apple

#Новини
2015. 08. 19.

Вече ви съобщихме, че от Apple подготвят да пуснат на пазара нов модел безжична клавиатура. Ето как би могла да изглежда тя.

Още в предишната статия ви припомнихме, че безжичните клавиатура и мишка са едни от Apple аксесоарите, които не са получавали актуализация от най-отдавна – клавиатурата от 2011 година, а мишката – чак от 2009 година. Безжичната клавиатура на Apple, както и нейната версия с кабел, бяха представени през 2007 година – годината, когато се появи първият iPhone.

screen-shot-2015-08-17-at-9-51-27-pmПрез 2009 година безжичният модел беше актуализиран, така че да използва една батерия по-малко, а размерът на клавиатурата с кабел беше намален. През 2011 година иконките на два клавиша бяха сменени във връзка с излизането на Mac OS X Lion (Dashboard клавишът стана на Launchpad бутон, а иконката на Exposé беше променена). Като изключим тези козметични корекции, всичко друго в безжичната клавиатура си остава същото, както и преди осем години. А 8 години са много, особено в областта на технологиите. Едно сравнение между първия iPhone от 2007 година и iPhone 6s, който очакваме да се появи през септември, е достатъчно, за да ни убеди, че технологията се е развила неимоверно и Apple Wireless Keyboard наистина се нуждае от ъпдейт.

oldnew1Ето как би могла да изглежда една модерна безжична клавиатура на Apple. Mac-овете вече нямат оптичен диск (CD-тата и DVD-тата скоро съвсем ще станат част от историята), което до голяма степен обезсмисля eject бутона в горния десен ъгъл на клавиатурата. Този бутон е абсолютно излишен и в случай, че свързвате вашата клавиатура с iPad.keyboard_photo

С появата на Apple Watch и 12-инчовия MacBook, от Apple започнаха да налагат шрифта San Francisco, така че вероятно той ще се използва и за новата клавиатура. Очаква се тя да бъде повлияна именно от клавиатурата на 12-инчовия MacBook и нейния изцяло нов принцип, по който са конструирани клавишите. Благодарение на butterfly механизма всеки клавиш може да бъде с 40% по-тънък и със 17% по-голям в сравнение с предишните Apple клавиатури.

Unknown-8Вече ви съобщихме, че в новата безжична клавиатура отделението за AA батерии ще отпадне и тя ще се зарежда с адаптер. Тази промяна съответства и на политиката на Apple за опазване на околната среда.

keyboard-angle-white-displayДруг елемент, който може да бъде вкаран в новата безжична клавиатура, са различните цветове. Сребърният, астро-сивият и златният цвят набират все по-голяма популярност сред потребителите, а и от Apple изглежда са склонни да внасят цветово разнообразие в своите продукти.keystacked

Източник: 9to5Mac

Добави коментар