imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как може да изглежда новата безжична клавиатура на Apple


Вече ви съобщихме, че от Apple подготвят да пуснат на пазара нов модел безжична клавиатура. Ето как би могла да изглежда тя.

Още в предишната статия ви припомнихме, че безжичните клавиатура и мишка са едни от Apple аксесоарите, които не са получавали актуализация от най-отдавна – клавиатурата от 2011 година, а мишката – чак от 2009 година. Безжичната клавиатура на Apple, както и нейната версия с кабел, бяха представени през 2007 година – годината, когато се появи първият iPhone.

screen-shot-2015-08-17-at-9-51-27-pmПрез 2009 година безжичният модел беше актуализиран, така че да използва една батерия по-малко, а размерът на клавиатурата с кабел беше намален. През 2011 година иконките на два клавиша бяха сменени във връзка с излизането на Mac OS X Lion (Dashboard клавишът стана на Launchpad бутон, а иконката на Exposé беше променена). Като изключим тези козметични корекции, всичко друго в безжичната клавиатура си остава същото, както и преди осем години. А 8 години са много, особено в областта на технологиите. Едно сравнение между първия iPhone от 2007 година и iPhone 6s, който очакваме да се появи през септември, е достатъчно, за да ни убеди, че технологията се е развила неимоверно и Apple Wireless Keyboard наистина се нуждае от ъпдейт.

oldnew1Ето как би могла да изглежда една модерна безжична клавиатура на Apple. Mac-овете вече нямат оптичен диск (CD-тата и DVD-тата скоро съвсем ще станат част от историята), което до голяма степен обезсмисля eject бутона в горния десен ъгъл на клавиатурата. Този бутон е абсолютно излишен и в случай, че свързвате вашата клавиатура с iPad.keyboard_photo

С появата на Apple Watch и 12-инчовия MacBook, от Apple започнаха да налагат шрифта San Francisco, така че вероятно той ще се използва и за новата клавиатура. Очаква се тя да бъде повлияна именно от клавиатурата на 12-инчовия MacBook и нейния изцяло нов принцип, по който са конструирани клавишите. Благодарение на butterfly механизма всеки клавиш може да бъде с 40% по-тънък и със 17% по-голям в сравнение с предишните Apple клавиатури.

Unknown-8Вече ви съобщихме, че в новата безжична клавиатура отделението за AA батерии ще отпадне и тя ще се зарежда с адаптер. Тази промяна съответства и на политиката на Apple за опазване на околната среда.

keyboard-angle-white-displayДруг елемент, който може да бъде вкаран в новата безжична клавиатура, са различните цветове. Сребърният, астро-сивият и златният цвят набират все по-голяма популярност сред потребителите, а и от Apple изглежда са склонни да внасят цветово разнообразие в своите продукти.keystacked

Източник: 9to5Mac

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.