imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPad Pro

Новият 9.7-инчов iPad Pro пристигна и е повече от впечатляващ


Apple вчера най-сетне вдигна завесите и ни запозна с пролетните изненади, които са ни приготвили Тим Кук и компания. Треската около iPhone SE най-сетне се материализира в официално пуснат смартфон, а като допълнение получихме и iOS 9.3. Нека обаче не забравямe един друг очакван Apple гостенин – новият iPad Pro.

В по-ранния стадий на слуховете си мислехме, че от Купертино ни готвят iPad Air 3. С времето теорията се промени на задаващ се iPad Pro, който обаче ще е 9.7-инчов. Е, вчера стана ясно, че „обновените“ очаквания са били точни – новият член на Pro семейството е налице. И в никакъв случай не отстъпва по мощност на големия си 12-инчов брат.

С какво по-точно разполага тази умалена версия на класическия iPad Pro?

iPad Pro 9.7-инча вече е при нас

Нека започнем с кристалния екран на таблета. Дисплеят на 9.7-инчовото творение на Apple е с 25% по-пипнато осветление, 25% по-наситени цветове и 40% по-малка степен на отразяване от iPad Air 2. Под деликатната му външност се крие 64-битов A9X чип, който превръща всички нужни операции в бързо удоволствие.

Но новият малък iPad Pro дори надминава 12-инчовия си първообраз в някои отношения. Най-точният пример за това е камерата на таблета – цели 12 мегапиксела в сравнение с 8-те мегапиксела, с които може да се похвали джъмбо предшественика му. Нищо чудно, че камерата на 9.7-инчовия iPad Pro бе определена като „най-развитата iPad камера до момента“.

iPad Pro във всякакви разновидности

Устройството разполага и със завидни аудио възможности, благодарение на четирите колонки, които да се погрижат за това. Включени са и други Pro функционалности като поддръжка на Apple Pencil, безпроблемна работа с iOS елементи като Apple Pay, Touch ID, Bluetooth 4.2 и други. 9.7-инчовият iPad Pro може да се похвали и със страхотната Smart Keyboard, която отбелязва заслужени задоволство сред Apple феновете.

Може би една от големите изненади обаче са разновидностите на таблета. За пръв път ставаме свидетели на iPad модел, който да включва опция с 256 гигабайта вместимост. Най-скромният нов iPad Pro също е ъпгрейднат до 32 гигабайта, вместо обичайните за iPad продуктовата линия 16 гигабайта. Таблетът също така е наличен в четири цвята, включително и хитовото „розово злато“.

Нека облечем всичко написано до момента с вдъхновяващото видео на Apple, което ни запознава с 9.7-инчовия iPad Pro:

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.