imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Излязоха поредните бета версии на iOS 10 и macOS Sierra


Apple пусна поредните бета версии на бъдещите си операционни системи, които вече са налични, както за разработчиците, така и за обикновените потребители, имащи желание да ги тестват.

По-рано тази седмица стана ясно какво е подтикнало Apple да даде началото на публичните бета програми, правещи операционните системи на компанията налични за определени потребители още преди те да бъдат официално пуснати. Събитието, послужило като катализатор за стартирането на програмата, е пускането на Apple Maps приложението в iOS 6. Ако си спомняте, в началото това приложение беше изключително неточно, изпълнено с бъгове и практически напълно безполезно. За да се избегнат подобни случаи и в бъдеще, от Apple стартираха своята бета тестинг програма.

Днес вече са налични и последните бета версии на iOS 10 и macOS Sierra. Ето и някои от малките нововъведения, които се забелязват в iOS beta 5.

Нов звук за заключване на екрана

Любопитно е да отбележим новия звук за заключване на екрана, който напомня донякъде на заключването на врата.

Изглежда iOS 10 ще ни предложи заместители на някои от звуковите ефекти, с които сме свикнали от доста време.

Възможност за изтегляне на приложения само с Touch ID след рестарт на устройството

Обичайно, след като сте рестартирали своя iPhone, iPad или iPod touch, се изисква да потвърдите вашата парола, за да можете да сваляте приложения от App Store с Touch ID идентификация. Изглежда в iOS 10 beta 5 тази необходимост е премахната, което означава, че от Apple са решили да ни спестят двукратното въвеждане на паролата. Ще се радваме, ако това остане така и в официалната версия на iOS 10.

Променена иконка в Control Center

Иконката за избиране откъде да бъде възпроизвеждан звука е променена от такава със слушалка на триъгълник със звукови вълни.

controlcentericonsКакто забелязваме, с всяка следваща бета версия промените стават все по-малко и операционната система се доближава до окончателния си вид, с който ще се запознаем през септември, успоредно с пускането на iPhone 7.

Източник: idownloadblog.com, MacRumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.