imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нови детайли около дисплея, който може би ще видим в iPhone 7


Немалка част от преживяването, наречено iPhone, се дължи на изисканите, висококачествени дисплеи на смартфона. Вече сме ви представили някои възможно сценарии за бъдещето на iPhone дисплеите – AMOLED технологията или евентуалното партньорство на Apple с LG и Samsung за OLED дисплеи. Но нека видим и възможните планове на Apple в по-близко бъдеще.

Около очаквания през есента iPhone 7 продължават да витаят множество слухове. Според някои, той ще е „аудио революционен“, други акцентираха върху теорията, че смартфонът може да е водоустойчив. И докато за първото все още нямаме яснота, тези дни сякаш се доближаваме една крачка по-напред към втората възможност.

Причината се корени в новата информация около Pixel Eyes дисплеите на Japan Display – един значим партньор на Apple. Става дума за второто поколение на Pixel Eyes, което използва нова структура за сензорите в дисплеите, както и нови материали.

iPhone 7 Pixel Eyes
Ще видим ли iPhone 7, снабден с водоустойчив Pixel Eyes дисплей?

Това позволява на кандидата за iPhone 7 екран да снижи дебелината си от 0.8 до 0.5 милиметра. На всичкото отгоре, Pixel Eyes версия 2 поддържа и стилуси, тънки до 1 милиметър – независимо дали става за писане, рисуване или друга активност.

Истината обаче е, че най-пленяващата функционалност на LCD дисплея е фактът, че той позволява безпроблемна работа с мокри пръсти. При по-голямата част от текущите модели смартфони, работата с влажни пръсти означава, че сензорите не засичат както трябва желаните от вас команди.

Текущите поколения iPhone (както и iPad и Apple Watch), също имат проблеми в тази насока. Предвид теориите за водоустойчивостта на iPhone 7, новата функционалност при Pixel Eyes е повече от добра новина.

Japan Display наблегнаха и на поддръжката на тънки стилуси.

От известно време насам витаят слухове, че Apple и Japan Display са в партньорство за изграждането на фабрика за дисплеи на стойност 1,7 милиарда долара. Естествено, заводът ще се фокусира върху iPhone екрани. Възможността iPhone 7 да бъде снабден с иновацията на Pixel Eyes нараства и поради факта, че LCD дисплеите на Japan Display ще бъдат пуснати през текущото тримесечие. С други думи, има достатъчно време до изкарването на iPhone 7, през което Apple да проведе достатъчно тестове с тях.

Но дори слуховете за iPhone 7 да се окажат грешни, иновацията на Japan Display несъмнено ще доведе до сериозни промени в цялата индустрия на производството на дисплеи. Така, че рано или късно, Apple ще влезе в досег с тях.

Източник: MacRumors

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.