imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нови разкрития за бъдещ 4-инчов iPhone


Точно преди месец ви съобщихме, че Apple най-вероятно планира да пусне нов модел 4-инчов iPhone догодина. Сега се появиха още детайли около това устройство.

Разкритията отново бяха направени от вездесъщия Минг Чи Куо от KGI Securities, чиито предишни прогнози около бъдещите Apple продукти неведнъж сме ви показвали. Позовавайки се на сведения, свързани с азиатската производствена верига на Apple, преди месец той предположи, че през 2016 г. ще се появи нов 4-инчов iPhone. Сега Куо хвърли повече светлина върху бъдещото устройство, както и кога можем да очакваме новия iPhone да се появи на пазара.

Концепцията на 3DFuture за iPhone 6c
Концепцията на 3DFuture за iPhone 6c

Според анализатора, новият 4-инчов iPhone ще има метален корпус и ще се предлага в поне два или три цвята. Цената на устройството ще бъде $400 – $500, което ще го направи по-бюджетно в сравнение с флагшип моделите iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Новият iPhone ще бъде насочен към развиващите се пазари и клиентите, склонни да отделят по-малка сума за покупката на смартфон. Устройството ще поддържа и Apple Pay услугата, налична в САЩ, Великобритания, Канада и Австралия.

Ето и техническите параметри на бъдещия iPhone, които Куо очаква. Смартфонът ще използва А9 процесор, който ще се произвежда от TSMC и Samsung, 2.5D покриващо стъкло с извити ъгли, както на iPhone 6s и iPhone 6s Plus, а също 8 МР задна и 1.2 МР предна камера, идентични с тези на iPhone 5s.

Концепцията на 3DFuture за iPhone 6c
Концепцията на 3DFuture за iPhone 6c

Куо очаква новият 4-инчов iPhone да се появи по-рано от обичайното. Обикновено Apple представя новите си модели смартфони през септември, но този път вероятно новото устройство ще се появи на пазара още през март-април 2016 година, а производството му ще започне през първото тримесечие на годината.

Според Куо все още съществува търсене на по-малки смартфони, а очакванията му са, че за календарната 2016 г. доставките на 4-инчовия iPhone ще достигнат до около 20 млн. броя, което ще представлява между 8% и 9% от общите iPhone продажби за годината. Ако искате да си припомните какви са очакванията за останалите бъдещи представители на iPhone семейството (“iPhone 7” и “iPhone 7 Plus”), можете да научите повече тук.

iPhone 5s и iPhone 5c
iPhone 5s и iPhone 5c

Най-вероятно новият по-бюджетен 4-инчов iPhone ще носи името iPhone 6c. Изглежда обаче той ще се превърне в наследник по-скоро на iPhone 5s, а от Apple окончателно ще се откажат от производството на смартфони с пластмасов корпус, какъвто беше противоречивият и не особено успешен по отношение на продажбите iPhone 5c.

Източник: AppleInsider

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.