imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Новото безплатно iOS приложение на Wikipedia преосмисля как четем статии


В последно време редица ключови приложения за iOS се сдобиват с доста интересни и функционални нови версии. Съвсем наскоро Google Photos апът получи стабилен ъпгрейд, а iOS приложението на Instagram поддържа два профила. Онлайн енциклопедията Wikipedia също се включва в списъка, представяйки ни атрактивни подобрения.

Някои наблюдатели определят новото Wikipedia приложение за iOS като своебразен Apple News в енциклопедичен вариант. Най-ключовата функционалност, на която можем да се насладим, е Explore („Изследвай“). От енциклопедията уточняват, че Explore “снабдява потребителите с централизирано място, където да персонализират и добавят постоянно желано от тях съдържание“.

Част от Explore функцията на новото iOS приложение на Wikipedia.

Explore включва интересни елементи, като специална статия на деня, водещи статии за деня и снимка на деня. За експериментаторите има списък със съвсем случайни материали за четене. Предпочитащите местни събития, също имат повод за радост: Explore представя и секция с текстове, свързани със събития, които са в близост до локацията на потребителя. Черешката на Wikipedia тортата е опцията за „препоръчани статии“, взимаща предвид материали, които вече сме чели.

Тъй като в енциклопедията има над 36 милиона текстове, новото iOS приложение ще ни осигури неспирно забавление. Още по-хубавото е, че съдържанието, което сме избрали да съхраним, ще се появява в търсенията със Spotlight за iOS. Апът поддържа и функцията 3D Touch – с други думи, четенето на текстове ще стане още по-интерактивно и лесно.

Друг елемент от новото iOS приложение на Wikipedia.

Явно от онлайн енциклопедията наистина са обмислили внимателно подобренията на своя iOS ап. За мнозина предишното приложение беше по-скоро недоошлайфано, но сегашното предложение е просто великолепно. Wikipedia за iOS дори поддържа Handoff фукционалността – може да започнете да четете дадена статия на своя iPhone и след това да продължите на iPad, без да се налага да търсите докъде сте стигнали преди това.

Може да свалите новия Wikipedia ап безплатно от тук. А ето и кратко видео, запознаващо ни с приложението:

Източник: TechCrunchCult of Mac. Заглавно изображение: Cult of Mac.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.