imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Може ли новото Apple TV да се превърне в конзола за игри?


Вече ви съобщихме, че през септември очакваме появата на новото Apple TV. Дали то няма да бъде първата крачка, с която Apple ще посегне към пазара на конзолите за игри?

През годините, Apple феновете сме били леко ощетени, що се отнася до игрите за Mac, a голяма част от хитовите заглавия дори нямаха своя версия за OS X. Дали от Apple не са решили да компенсират почитателите на игрите, давайки им възможността да се насладят на любимите си игри, докато си седят удобно на дивана в хола пред телевизора? Според анализаторите от J.P. Morgan, случаят е точно такъв, а компанията от Купертино се е прицелила в пазара на игрите, който се изчислява на $34 млрд. годишно (включвайки игрите както за конзоли, така и за РС).

apple-tv-apple_largeНовото Apple TV се очаква да има собствен App Store, което в комбинация с A8 чипа, чиято PowerVR графика е съизмерима с тази на Sony PlayStation 3, може да се окаже ключова характеристика за превръщането на Apple TV в игрова конзола. Ако пък следващото поколение Apple TV се сдобие с по-мощния A9 процесор, графиката му може да бъде още по-впечатляваща. Bluetooth технологията в новото Apple TV ще му позволи да се свързва с iOS контролерите, които вече са на пазара.

Предпоставките за превръщането на Apple TV в конзола за игри са налице. Трябва ли Sony и Microsoft да започнат да се притесняват, че Apple ще застраши господството на PlayStation и Xbox?

Източник: AppleInsider

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.