Apple-TV-games

Новото Apple TV ще се фокусира върху игрите

#Новини
2015. 09. 08.

Според New York Times, новото Apple TV, което ще бъде представено утре вечер, ще бъде ориентирано към любителите на игрите. Вижте подробностите тук.

Трябва да уточним, че устройството няма да бъде предназначено за геймърите, които играят високобюджетни и графично натоварващи игри като Call of Duty, Assassin’s Creed и др., а по-скоро към тези, които си пускат развлекателни casual игри (като повечето iOS заглавия; Clash of Clans, Simpson’s Tap Out, Candy Crush Saga и др).

13934-9081-AppleTV_iPad2_iPhone4S_Real-Racing_GAME-GEOS_PRINT-lВсъщност, през годините iOS платформата се превърна в стандарт за всекидневните развлекателни игри, като посочените отгоре. Така на пазара на игрите се появи нова категория, носеща милиарди долари на разработчиците. Ако Apple пренесе и на телевизионния екран преживяването от този тип игри, то компанията ще навлезе в територията на конзолите на Nintendo – Wii и Wii U. Sony и Microsoft, съответно с PlayStation и Xbox, могат да бъдат спокойни, тъй като те са ориентирани основно към геймърите, предпочитащи блокбъстър игрите.

Ето какво сподели Трип Хоукинс – основателят на Electronic Arts – една от най-големите компании на пазара на игрите:

Нито една компания не е направила повече от Apple за интерфейса, по който си взаимодействат човекът и машината. Те започнаха да показват по-голям интерес към игрите и са сериозен кандидат да спечелят “битката за дивана” през следващото десетилетие, въпреки че конкуренцията е епична.

Въпреки множеството нови функции, които ще бъдат включени в следващото Apple TV, от New York Times твърдят, че компанията ще изтъкне именно игрите като основно предимство на устройството. Вече ви съобщихме, че Apple TV 4 ще се радва на собствен App Store, обновено дистанционно с тъчпад и интеграция на Siri. Процесорът, който ще използва устройството, също ще окаже положително влияние на възможностите за игра.

Все пак, утре ще имаме по-голяма яснота по какъв начин ще бъде представено новото Apple TV и дали ще бъде наблегнато върху игрите за него. Проследете на живо с нас Apple събитието утре от 20:00 часа българско време, за да получите отговор на този и още много други вълнуващи въпроси.

Източник: New York Times

Добави коментар