imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Защо дистанционното на новото Apple TV ще поддържа Siri само в 8 страни?


Изключително подобреното дистанционно с тъчпад е едно от най-съществените нововъведения в новото Apple TV. Една от неговите функции обаче няма да бъде налична навсякъде. Ето защо.

Дигиталният асистент за iOS Siri е наличен на повече от 15 езика в над 30 държави. Дистанционното на новото Apple TV обаче първоначално ще поддържа Siri в едва 8 страни: Австралия, Канада, Великобритания, САЩ, Германия, Франция, Испания и Япония. Както виждаме, не е изненада, че България не присъства сред тези 8 държави. Защо обаче Siri за Apple TV в началото ще бъде налично на толкова малко места?

Новото Apple TV.
Новото Apple TV.

Швейцарското издание MacPrime реши да проучи въпроса и ето какво откри:

„Siri за Apple TV се различава в много отношения от Siri за iOS. Гласовите команди за Apple TV са фокусирани специално върху телевизионното и филмово съдържание. Това включва имена на филми, актьори, режисьори, продуценти и др. Заглавията на филмите са преведени по различен начин в зависимост от държавата или региона, а произношението на имената на актьорите също не е едно и също.“

Като примери за имена, които биха създали главоболия на Siri на различните места, са посочени Матю МакКонъхи и “Чарли и шоколадовата фабрика” (“Charlie and the Chocolate Factory). Несъмнено има известна истина в това, но да не забравяме, че не малко имена, като това на актьора Чуетел Еджиофор (Chiwatel Ejiofor), биха затруднили и хората в привилегированите 8 страни.

Дистанционното на новото Apple TV.
Дистанционното на новото Apple TV.

Още при представянето на новото Apple TV мнозина останаха впечатлени от функционалностите на неговото дистанционно. Освен поддръжката на Siri, която първоначално ще бъде активна само в 8 държави, то има тъчпад за по-лесна навигация и Bluetooth, за да нямате грижа дали насочвате дистанционното към вашето Apple TV. Вградените в него жироскоп и акселерометър позволяват контрол на някои игри с движение на дистанционното, което би било много забавно, особено за децата. Новото дистанционно е оборудвано с Lightning конектор, а батерията му може да издържа с месеци без зареждане. Кога ще можем да се зарадваме на поддръжка на Siri за него обаче все още не можем да кажем. Надяваме се само хората от Apple да са пропуснали да гледат интервютата на Стоичков и Бареков, за да можем да ползваме Siri поне на английски.

apps_and_games_large-1024x576
Игрите са силно застъпени в концепцията на новото Apple TV.

Очаквайте съвсем скоро в iStyle новото Apple TV, както и дистанционното за него. Можете да се превърнете в един от първите собственици в България на този нов Apple продукт, ако направите своята заявка в нашия онлайн магазин тук.

Източник: MacRumors, главна снимка: iMore

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.