imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

С грижа за музикантите: Новото Music Memos приложение на Apple


Открай време Apple предоставя елегантни решения за музикантите по света. Все пак GarageBand неслучайно е често споменавана важна част от всяко Mac преживяване. По-базисното музикално заиграване пък е специалитет на простичкото iOS приложение Voice Memos. Е, вече има средно положение между двата Apple музикални полюса.

Music Memos е приложение, което ви позволява просто да тапнете екрана и да започнете да записвате вашата музикална идея. Апът ще „улови“ какво точно сте изсвирили с вашия инструмент, а след това дори ще ви осигури и аранжимент към сътвореното от вас. Доста функционално и изчистено като концепция, нали?

Music Memos за iPhone

Music Memos е точно по средата между Voice Memos и Garage Band. С Voice Memos, например, можете само да запишете някаква своя много проста идея, без да разгръщате особено нейния потенциал. GarageBand пък е доста по-сложен софтуер и е по-подходящ за професионалисти, които желаят да изпипат всеки дребен детайл на своето музикално творчество.

Работата с Music Memos e меко казано лесна. Изчистен интерфейс ще ви подкани да тапнете върху бутона за запис по средата. Всъщност, Music Memos дори има опцията за „автоматичен“ режим, който ще започне записа веднага, щом засече вашето свирене. Забравете за менюта с настройки или сложни навигации и команди: приложението ви кара да се фокусирате само и единствено върху инструмента си.

Ето как изглежда Music Memos, докато записвате творчеството си с него:

Music Memos

Изчистена функционалност не значи липса на възможности за Apple феновете. Music Memos приложението ви позволява да редактирате песните си, да ги преименувате или пък да отрежете нежелани от вас части от крайния аудио продукт. Допълнително имате достъп до рейтинг система, както и опцията да изпратите записите си директно в GarageBand.

Естествено, от Apple са помислили и за споделянето на творчеството ви. След като сте приключили с Music Memos, може направо да качите записа си в платформи като SoundCloud, YouTube и други сходни услуги.

Няма как да не отбележим, че във все по-голямото портфолио на App Store има много сходни приложения. Само че Music Memos е както напълно безплатен ап, така и изцяло разработка на самите Apple. С изчистен дизайн, точното количество функционалности и интуитивен метод на опериране, приложението със сигурност ще стане любимец на множество Apple фенове.

Тази седмица е силна за музикално-настроените Apple потребители, след като компанията от Купертино изкара и нова версия на Garage Band. Може да свалите Music Memos и да научите повече за него от официалния сайт на Apple. Със сигурност комбинацията от Music Memos и новия GarageBand ще доведе до множество музикални експерименти.

Източник: The Verge; Cult of Mac. Изображения: TechRadar.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.