imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ново видео показва по-лек iPhone 6s с подсилен корпус


Видео, качено в Youtube в понеделник, ни предлага подробен поглед върху предполагаемия iPhone 6s. Вижте как от Apple са се справили с един от най-дискутираните проблеми на настоящото поколение iPhone.  

Малко след излизането на iPhone 6 и iPhone 6 Plus се появиха оплаквания от потребители, които твърдяха, че по-големият смартфон се е огънал в джоба им при нормална ежедневна употреба. Масло в огъня наля и видео тест, който потвърди съществуването на подобен проблем.

От Apple отговориха, че огъването на iPhone 6 Plus при нормална употреба може да се случи “изключително рядко” и че в компанията до онзи момент са получили само девет подобни оплаквания. От Купертино допълниха, че iPhone 6 и iPhone 6 Plus имат „прецизно проектиран unibody корпус“ (от едно единствено парче метал) от анодизиран алуминий серия 6000 и „елементи от неръждаема стомана и титан за подисилване на местата, подложени на по-голям натиск“. Въпреки, че в последствие видео тестове доказаха, че и други смартфони, като Samsung Galaxy S6, се огъват под същата тежест, този силно раздухан в медиите проблем, получил прозвището “bendgate”, удари най-силно по имиджа на iPhone 6.

Каченото в Youtube канала на Unbox Therapy видео показва предполагаем iPhone 6s, който е проектиран, така че да бъде по-малко податлив на огъване. Зоните около Home бутона и бутоните за контролиране на звука са значително по-дебели (1.9 мм вместо 1.14 мм). Въпреки това, според измерванията направени във видеото, задният капак на iPhone 6s ще бъде с 2 грама по-лек в сравнение с този на iPhone 6 (25 гр вместо 27 гр). Това навежда на мисълта, че от Apple могат да използват нов материал за следващото си поколение смартфони, като според слуховете става въпрос за анодизиран алуминий серия 7000, който вече се използва в Apple Watch Sport.

Източник: MacRumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.