imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нов рекорд за Apple Watch: Този път по потребителско задоволство


Продуктите на Apple винаги са се радвали на високо доверие сред любителите на технологиите – независимо дали става дума за iPod, iPhone, iPad или Mac. Оказва се, че Apple Watch се изстрелва дори отвъд традиционния ентусиазъм сред потребителските реакции.

Ако трябва да бъдем по-точни, цели 97% от собствениците на Apple Watch са доволни от покупката си и мястото на устройството в тяхното ежедневие. Този интересен факт отбелязват от анализаторската платформа Wristly. Подобен процент не само е впечатляващ, но и надминава предишните рекордни нива на потребителско задоволство от iPad (91%) и iPhone (92%). Това не е първото „надминаване“ от страна на Apple Watch – смарт часовникът се оказа по-популярен продукт и от първия iPhone!

От Wristly са се постарали да разгледат анализа от най-различни гледни точки. Така например интервюираните близо 800 собственика на Apple Watch са разпределени по специфични категории: обикновени потребители, по-запознати фенове и потребители, които са доста на „ти“ с технологиите. За финал е вкарана и категория „програмисти“, които да дадат своята оценка.

Най-високата хвалба – „изключително съм доволен“ е докладвана от близо 73% от обикновените потребители. Очаквано, програмистите са по-скептично настроени, с 43% от тях споделящи същия сантимент. Включвайките и другите две категории, за да се получи средно аритметична стойност, цели 66% от участниците са изказали изключително ласкаво мнение за Apple Watch.

Интересен е фактът, че 14% от анкетираните смятат, че Apple Watch струва доста повече от пазарната си цена. Мнозинството (73%) са на мнение, че смарт часовникът тежи на мястото си и цената му е много правилно формулирана, без да е прекалено ниска или прекалено висока.

Както знаете, Apple Watch съществува както в олекотената му спортна версия, така и в елегантен вариант от неръждаема стомана. Оказва се, че собствениците на стоманената версия на Apple Watch оценяват устройството си като доста по-значимо и полезно от спортната версия.

Естествено, ако трябва да сме честни, истината е, че всеки има своите предпочитания. Важното в случая е, че Apple Watch продължава да жъне успех след успех и се превръща в новия фаворит на Apple феновете по света.

Източник: Apple Insider; Заглавна снимка: Apple

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.