imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Няколко новости от iOS 9 beta 5


Последната бета версия на iOS 9 разкри още няколко нови елемента, които ще бъдат включени в очакваната през есента операционна система. Вижте ги тук.

Вече ви разказахме за една удобна функция, както и за албумите за селфита и скрийншоти, които ще станат част от iOS 9. Петата бета версия на операционната система включва козметични промени в дизайна, нов набор от уолпейпъри, добавени функция в Apple Music и др.

Новите уолпейпъри

ios-9-beta-5-3-780x656Apple не бяха добавяли нови тапети за екрана на iPhone и iPad от iOS 8. В iOS 9 beta 5 има 15 чисто нови уолпейпъра, а някои от старите са премахнати. Тапетите изобразяват както абстрактни комбинации от цветове, така и цветя, планети, пера. Изображенията са много детайлни, а цветовете са наситени, така че да могат да подчертаят възможностите на Retina дисплея.

Apple Music

ios-9-beta-5-1-780x585В Apple Music е добавен бутонът Shuffle All, с който можете да слушате разбъркано цялата си музика. Той се намира над Recently Added секцията. Освен това, вече ще можете директно да слушате цялото творчество на даден изпълнител, а не само албум по албум. Просто трябва да натиснете иконката на изпълнителя. Има и Shuffle бутон, с който да слушате разбъркано всички песни на желания музикант.

Нова iPhone клавиатура

iphone6keyboardtweaks-800x191Разположението на бутоните от клавиатурата за iPhone е леко променено, като за удобство са добавени и нови клавиши.

Нов начален екран в Calendar

ios-9-beta-5-4-780x501При първото отваряне на Calendar в новата операционна система ще видите екран, показващ новостите в приложението. Наблегнато е на проактивните възможности на Calendar и взаимодействието му с останалите iOS приложения.

Очаква се излизането на поне още една бета версия на iOS 9 преди новата операционна система да бъде пусната официално. Вероятно ще видим окончателната версия на iOS 9 през есента, заедно с пускането на новите iPhone-и.

Източник: Cult of Mac, главна снимка: iDownloadblog

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.