imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Няколко фото приложения за лятото


Обзети от еуфорията от предстоящите летни отпуски и в очакване на излизането на iOS 9, ви предлагаме няколко идеи за фото приложения, които да използвате, независимо дали сте на плажа или някъде другаде.

Докато гледахме трейлъра на новия филм за Стив Джобс, се сетихме за някои стари реклами на Apple, в които се акцентира върху iLife – пакет с приложения, напомнящи, че Mac не е само за работа, a и за забавление. Когато напишете „iLife“, в App Store ще се покажат две значими приложения – iMovie и GarageBand. Повечето Apple фенове сигурно ще се сетят, че едно време iLife пакетът включваше още iPhoto, iWeb и iDVD (приложения, които в момента можете да откриете на вашия Mac). Ето няколко предложения за други app-ове, които да допълнят вашия набор от приложения за свободното време:

 ProCam 2 (2.99 евро)

Screen Shot 2015-07-10 at 3.29.27 PMЛетният период, изпълнен с партита, ни дава възможност да опитаме да направим някоя купонджийска снимка, достойна за iPhone Photography Awards, но тъй като тези снимки не винаги са на фокус, ще трябва да ползваме услугите на някое приложение. ProCam 2 e един от най-мощните инструменти за правене на снимки и заснемане на видео със смартфон. Приложението дава огромна свобода при избора на резолюция, броя на кадрите в секунда, зум-a и други характеристики на видеото. ProCam 2 има и възможност за монтаж, избиране на отделни кадри от видеото и “рязане” кадър по кадър.

Ето и нашето любимо предложение за лятото. То е вдъхновено от японския литературен жанр хайку, който е съчетан с модерните технологии за видео споделяне.

Hykoo (безплатно)

Screen Shot 2015-07-10 at 3.33.21 PMHykoo е семпло приложение, чиято цел е да направи създаването на кратки видео истории много по-лесно. С него можете да заснемете видео от три части, в което да сложите три клипа, комбинирани с текст. Споделянето от приложението е елементарно, като имате и опцията да запазите творчеството си на устройството.

Напоследък започнаха да се появяват все повече филми, заснети със смартфони. Именно в тази насока е и следващото ни предложение – FiLMiC Pro (за него вече писахме тук и тук).

Screen Shot 2015-07-10 at 3.35.31 PMС FiLMiC Pro (7.99 евро) получавате абсолютен ръчен контрол над всичко, на което е способна камерата на вашия iPhone. Съществува опцията за заснемане в 2К резолюция, както и в различни филмови формати. FiLMiC Pro работи отлично в комбинация със страхотната камера на iPhone 6 Plus.

Надяваме се, че нашите предложения ще ви помогнат да направите запомнящи се снимки от лятото, като същевременно се забавлявате с iPhone-a си.

Снимка: Mashable

iPhone SE september article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.