imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Няколко iOS приложения за вашата ваканция


Лятната почивка вече чука на вратата. Тук ще ви предложим няколко iOS приложения, които могат да ви бъдат полезни, ако сте решили да избягате от градската сивота и да се отправите към някоя интересна дестинация.

Преди време ви показахме някои от нашите любими приложения, когато сте на път. Тогава обърнахме повече внимание на навигационните приложения, които ще ви ориентират, в случай че сте избрали да се придвижите с автомобила си. Сега ще се спрем и на някои app-ове, които ще ви помогнат да планирате ваканцията си.

Пътуване със самолет

Ако сте решили да летите към желаната от вас дестинация, можете лесно и само в няколко стъпки да резервирате билета си през приложението на съответната авиокомпания. Ето кои подобни приложения открихме в българската версия на App Store: Wizzair, EasyJet, British Airways, Lufthansa, Air France, SWISS.

eSKY

Screen Shot 2016-06-03 at 12.42.49 PMВ случай, че не сте сигурни с коя авиокомпания искате да летите или желаете да прегледате промоциите на различните превозвачи, можете да ползвате приложението eSky, което е налично на български език. Тук можете да видите полетите на над 650 стандартни и low cost авиолинии по света (стигащи до 63 000 града и 3 000 летища), да направите бърза резервация, както и да получите достъп до горещи оферти за самолетни билети до най-различни екзотични и тривиални дестинации. Освен това, през eSKY можете да резервирате хотел и рент-а-кар.

Резервация на хотел

По принцип, намирането на подходящо място за настаняване е едно от най-трудните неща при организирането на почивката, тъй като трябва да се съобразите както с цената, така и с локацията, броя свободни места за желаните дати и редица други фактори. Ето кои популярни iOS приложения могат да ви бъдат от полза.

Booking.com

Screen Shot 2016-06-03 at 12.36.09 PMТова е най-популярното приложение за хотелски резервации. Тук можете да намерите над 900 000 хотела и апартамента по цял свят, а директното резервиране става бързо и лесно. Освен това, получавате напомняния за вашата резервация и офлайн карта на своя iPhone, която да ви упъти до хотела, в който сте запазили стая. Друг плюс на Booking приложението са многобройните ревюта и отзиви на гости на хотелите, до които получавате достъп.

Airbnb

best-travel-apps1Airbnb набра страхотна популярност през последните няколко години. Това приложение не е ориентирано към търсещите настаняване в големите хотелски вериги, а към тези, които желаят да отседнат в апартаменти или стаи, част от които се предлагат от обикновени хора, имащи излишно пространство или искащи да припечелят някое и друго допълнително евро.

TripAdvisor

tripadvosorВече сте си избрали дестинация, резервирали сте си хотел, настанили сте се и сега се чудите какво да правите и кои места да посетите. В TripAdvisor определено ще намерите това, което търсите – забележителности, музеи и  туристически обиколки, ресторанти, барове и кафенета, плажове и спортни активности. А всичко това е допълнено с оценки, ревюта и снимки на потребителите, както и с отлични възможности за търсене по географски принцип. TripAdvisor не се нуждае от представяне и е незаменим спътник на обичащите да пътуват.

Tripwolf

tripwolf_newsletter_v3_kickoffТова приложение може да ви помогне да планирате какво да правите през ваканцията си още преди да сте отишли на желаната дестинация. Този своеобразен туристически пътеводител ви дава информация за над 600 от най-популярните места за почивка по цял свят.

VSCO

VSCO-Cam-iPhone-Camera-App-32Всяко пътуване е задължително да бъде документирано. Преди време ви показахме някои симпатични фото приложения за лятото, а VSCO е малко по-сериозен app, който ще направи камерата на вашия iPhone още по-мощен инструмент. Все пак, не на всеки му се носи голям професионален фотоапарат, докато обикаля в жегите, а камерата на iPhone прави никак не лоши снимки, както сме се убеждавали и преди. А VSCO ще ви помогне да извлечете максимума от възможностите й.

Сред многобройните приложения в App Store със сигурност ще откриете някои, които ще ви допаднат. Ако сте решили да пътувате, просто изберете категория Travel от магазина за приложения, където разнообразието от всевъзможни app-ове наистина е впечатляващо.

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.