cover_greek

Отрязаха гърците за покупки в App Store

#Новини
2015. 07. 07.

Несигурната ситуация в Гърция дава своето отражение и върху Apple потребителите в страната. Вижте как.

Невъзможността (и нежеланието) на гърците да изплащат задълженията към своите кредитори ги доведе до ситуация, в която нормалното функциониране на държавата практически е нарушено. Неработеща банкова система, лимит на дневните парични тегления от 60 евро, спрени изходящи транзакции към субекти извън страната, са само част от характеристиките на ситуацията в страната. Именно последната от изброените мерки е тази, която причинява неудобство за Apple потребителите.

greece-elections3
Тъй като Apple е чуждестранна компания, всички плащания към нея са средства, излизащи извън страната. Това означава, че гърците не могат да свалят платени приложения от App Store, да се абонират за Apple Music или да използват която и да било платена услуга на Apple. Още по-неприятно е за тези, които имат абонамент за платената версия на iCloud за съхранение на данни в облака. Ето какъв имейл е получил служител от офиса на Bloomberg в Атина.

На 30 юни се опитахме да таксуваме вашия акаунт за iCloud пространството ви от 20 GB, но има проблем с вашите платежни данни. Ако не успеем да подновим вашия абонамент, акаунтът ви ще бъде понижен до безплатното ниво от 5 GB.

Още не ясно кога Apple ще може да възобнови своите услуги в Гърция. От компанията от Купертино, както обикновено, отказаха да коментират гръцкия въпрос.

Източник: Bloomberg

Добави коментар