imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Очаквайте скоро офлайн карти в Google Maps за iOS


Най-популярното навигационно приложение Google Maps скоро ще получи възможност за офлайн навигация. Вижте подробностите тук.

Приложенията за навигация са изключително удобни, но фактът, че те се нуждаят от интернет връзка, за да ви упътят до желаната дестинация, понякога ги прави не особено полезни. Ситуации, когато връзката се губи, докато пътувате по междуградски път, или сте в чужбина (особено извън ЕС) и трябва да използвате мобилния си интернет, изискват наличието на офлайн карти. Изглежда от Google са се сетили за това и тази функция скоро ще бъде налична и в Google Maps приложението.

Offline-Maps-setupВече сме ви информирали, че офлайн картите още отдавна са част от приложения като HERE на Nokia. Просто трябва предварително да сте свалили картата на държавата, където смятате да пътувате. Потребителите с 16 GB iPhone-и обаче трябва да внимават, тъй като картите често заемат доста място.

Версията на Google Maps за Android при някои потребители вече има опцията за даване на напътствия, дори и когато няма налична Wi-Fi или 3G връзка. От компанията споделиха, че тези функции ще бъдат налични скоро и за iOS, но не казаха кога точно. Все пак от Google побързаха да успокоят собствениците на смартфони с малък капацитет за съхранение, че офлайн картите за Maps приложението няма да бъдат много обемисти. Така например, Лондон и околността ще заема 380 MB, а районът на Сан Франциско – 200 MB.

product-offroad-howitworks-v1-r2Google Maps и досега имаха офлайн карти, но те бяха налични само за разглеждане, но не и за навигация. Без съмнение опцията за офлайн навигация ще внесе значително подобрение в Maps приложението на компанията, което продължава да запазва лидерските си позиции на пазара, въпреки голямата конкуренция. Вече ви съобщихме и за едно българско навигационно приложение – LIMA, което се опитва да намери място на нашите iPhone-и, редом до Apple Maps, Google Maps, HERE, Sygic и Waze.

Източник: MacRumors, главна снимка: Slashgear

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.