Steve-Jobs-Man-in-The-Machine-cover-746x419

Излезе трейлърът на още един филм за Стив Джобс

#Новини
2015. 07. 27.

Всички Apple фенове очакват премиерата на биографичния игрален филм за харизматичния съосновател на компанията. Междувременно се появи трейлър на още един филм за Джобс – този път документален.

Четири години след смъртта на легендарния лидер на Apple, филмите за него започнаха да никнат като гъби. Първият опит за игрален филм, в който Аштън Къчър изпълняваше ролята на Джобс, не беше възприет особено добре от феновете и критиците. Вече ви показахме промоционалните видеа на филма “Стив Джобс”, в който Майкъл Фасбендер ще се превъплъти в съоснователя на Apple. Ето и трейлъра на новия документален филм, озаглавен “Стив Джобс: Човекът в машината”.

Режисьор на 120-минутната лента е носителят на Оскар Алекс Гибни (“Такси до тъмната страна”), а продуценти са Magnolia Pictures и CNN Films. Очаква се филмът да дебютира в избрани салони в САЩ от 4 октомври, но е възможно лентата да се появи на бял свят и по-рано.

“Стив Джобс: Човекът в машината” вече предизвиква известни противоречия. През март вице-президентът на Apple Еди Кю заклейми лентата:

Неточен и злобен поглед върху моя приятел. Това не е отражение на Стив Джобс, когото познавам.

Други служители на Apple пък напуснали салона още преди предварителната прожекция на филма да приключи.

Това не е особена изненада, тъй като повечето филми на Алекс Гибни предизвикват вълна от доста противоречиви реакции. Той е автор на продукции като “Goin Clear: Scientology and the Person of Belief”, “Enron: The Smallest Guys in the Room”, “Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God” и др.

Източник: AppleInsider

Добави коментар